Obavijesti

Tech

Komentari 5

Još se ne zna kad će Note 7 uopće stići u redovnu prodaju

Još se ne zna kad će Note 7 uopće stići u redovnu prodaju
1

Iz Samsunga su nam rekli kako će informacije o općenitoj dostupnosti Notea 7 biti dostupne uskoro. Muškarac kojem je telefon eksplodirao u džepu podnio je tužbu protiv Samsunga

VIDEO

Samsung je u ponedjeljak pokrenuo program zamjene Galaxy Note 7 telefona onima koji su ih kupili prije obustave prodaje zbog opasnih i zapaljivih baterija, no kad će sam telefon krenuti u redovnu prodaju još nije poznato. 

- Neprekidno radimo s partnerima kako bismo osigurali najvišu kvalitetu proizvodnje, ali i kontrolu kvalitete uređaja. Temeljem detaljne inspekcije, sigurni smo da je problem u radu baterije u potpunosti uklonjen kod zamijenjenih Galaxy Note7 uređaja koji će uskoro stići u Europu. Informacije o općenitoj dostupnosti Galaxy Note7 bit će dostupne uskoro. Željeli bismo zahvaliti našim korisnicima za njihovo daljnje razumijevanje i strpljenje - poručuili su iz Samsunga Hrvatska.

Što se SAD-a tiče, u ponedjeljak su se pojavili navodi kako bi operateri na tamošnjem tržištu tek 21. listopada trebali ponovno imati telefon u prodaji, dok se na matičnom korejskom tržištu očekuje 28. rujna. Za Hrvatsku se zna samo da će 'uskoro' biti poznat točniji datum. No, u svakom slučaju ovakva odgoda mogla bi biti težak teret za Samsung, osobito jer je prošli petak iPhone 7 krenuo u prodaju, a od ovog tjedna stiže na niz novih tržišta. 

Cijela stvar s eksplozivnim baterijama procurila je u javnost krajem kolovoza, nedugo nakon što je telefon krenuo u prodaju. Nakon nekoliko desetaka slučajeva, Samsung je obustavio prodaju telefona, a na kraju i rekao vlasnicima 2,5 milijuna telefona da ih vrate u trgovine te da će ih zamijeniti. U nizu incidenata stigla je i tužba koju je podnio Jonathan Strobel (28) s Floride. On tvrdi da mu je 9. rujna telefon eksplodirao u džepu hlača zbog čega je dobio i opekline na bedru, a desetak sati nakon nezgode stigao mu je mail od Samsunga u kojem su korisnicima rekli da isključe telefone i ne pune ih do zamjene novim.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Alarm u Appleu: Ne rade alarmi na iPhoneu, hitno rješavaju bug
ZASPALI ZBOG GREŠKE

Alarm u Appleu: Ne rade alarmi na iPhoneu, hitno rješavaju bug

Apple je potvrdio da su upoznati s problemom. No još nije poznato zbog čega se uopće kvar pojavio i što korisnici mogu poduzeti dok ne stigne rješenje

Prvi spam ikad naljutio je 393 ljudi, evo što je pisalo u poruci
BIJES U ARPANETU

Prvi spam ikad naljutio je 393 ljudi, evo što je pisalo u poruci

Na današnji dan 1978. godine Gary Thuerk iz tvrtke DEC postao je prvi (poznati) spammer. Umjesto da šalje zasebnu poruku svakom primatelju, poslao je poruku na skoro 400 ljudi
Kristijan Iličić pokrenuo globalnu eSIM aplikaciju Lyntel: 'Spojio sam dvije ljubavi'
PROPUTOVAO 194 DRŽAVE

Kristijan Iličić pokrenuo globalnu eSIM aplikaciju Lyntel: 'Spojio sam dvije ljubavi'

eSIM je digitalna SIM kartica koja omogućava aktivaciju podatkovnog plana operatera bez upotrebe fizičke SIM kartice. - U fokusu nam je kvaliteta povezanosti, 5G mreža gdje god je to moguće - rekao nam je Iličić.