Obavijesti

Tech

Komentari 2

Kako robotika, 3D printanje i inovacije pomažu poslovanju?

Kako robotika, 3D printanje i inovacije pomažu poslovanju?
1

Robotika i automatizacija, tehnologije 3D pisača i inovacije te veza između znanosti i biznisa samo su neke od tema koje će biti u fokusu ovogodišnjih WinDaysa

VIDEO

Microsoftova tehnološka konferencija WinDays počinje sljedeći tjedan, a u poslovnom dijelu velik naglasak bit će na novom poslovanju.

- U poslovnom dijelu konferencije raspravljat ćemo o aktualnim izazovima u poslovanju i gospodarskom okruženju te potaknuti stvaranje smjernica budućeg razvoja radi povećanja produktivnosti i konkurentnosti te poticanja inovacija. Robotika i automatizacija, tehnologije 3D pisača i inovacije te veza između znanosti i biznisa samo su neke od tema koje će biti u fokusu ovogodišnjih WinDaysa – istaknuo je Hrvoje Kapetanović, direktor WinDays13 Business konferencije. Ističe ujedno predavanja u poslovnom dijelu konferencije koje ne treba propustiti: predavanje profesora Tamima Asfoura i predavanje profesora Stephana Garellija.

Asfour će govoriti o inteligentnim cyborg menadžerima, a da je hrvatski pojam znanstvene fantastike ponešto drugačiji od svjetskog, pokazat će predavanje tog vodećeg europskog stručnjaka za automatizaciju i robotiku. Također, profesor Stephane Garelli u svom predavanju 'IMD: Mastering s new reality: a competitiveness outlook for 2013 and beyond' pojasnit će zašto je Hrvatska 57. od 59 zemalja na listi Godišnjaka svjetske konkurentnosti, što možemo učiniti da napredujemo na listi i što trebamo učiniti u digitalnom dobu da krenemo u smjeru razvoja. Predavanje je o konkurentnosti, budućnosti i napretku koji možemo ostvariti.

Paula Januszkiewicz će govoriti o opasnostima koje vrebaju u zakutcima interneta, ali i na popularnim web odredištima poput Facebooka i Twittera. Po nešto za svakoga: malware, ponašanje botneta, lažne investicije, krađe kreditnih kartica i Zeus. Njezino drugo predavanje je 'Stronghold to Strengthen: Advanced Windows Server Hardening' za sve koji od mreže žive i rade, a govorit će o jačanju sigurnosti servera, internetskih servisa, ali i same hardverske infrastrukture.

Mark Minasi će u predavanju 'The New Windows: What to Do, and When to Do It' govorit će o isplativosti nadogradnje na Windows 8. Je li vrijeme da SANove zamijenimo Storage Spacesima, čekati ili ne čekati Service Packove, hoće li novi touch orijentirani Windowsi poskupiti troškove čišćenja staklenih površina u vašoj kompaniji? 

Hrvoje Benko u svom predavanju demonstrirat će niz projekata temeljenih na tehnologiji sličnoj Kinectu, ali objasniti i što je to Microsoft Research, na čemu rade i koje su dugoročne posljedice trenutnog rada Microsoft Research odjela.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Volkswagen predstavio novu generaciju omiljenog kampera
SVJETSKA PREMIJERA

Volkswagen predstavio novu generaciju omiljenog kampera

U Berlinu smo prisustvovali svjetskoj premijeri nove generacije jednog zaista posebnog i neobičnog Volkswagen automobila

Umjetna inteligencija AlphaFold 3 predviđa strukturu molekula
NOVI MODEL

Umjetna inteligencija AlphaFold 3 predviđa strukturu molekula

Google DeepMind najavio je novu vrstu modela umjetne inteligencije za medicinska istraživanja koji može predvidjeti strukturu i interakcije svih živih molekula
Dr. Miličić: Ova bolest ubija brže i češće od raka, sada tražimo pretragu koja može spasiti ljude
VELIKI INTERVJU

Dr. Miličić: Ova bolest ubija brže i češće od raka, sada tražimo pretragu koja može spasiti ljude

Od početka simptoma pa do dijagnoze prolazi previše vremena, tražimo uvođenje novih pretraga koje mogu spasiti živote, kaže akademik Miličić