Obavijesti

Tech

Komentari 1

Kaspersky otvara regionalni ured, vide priliku za širenje

Kaspersky otvara regionalni ured, vide priliku za širenje
4

Svaki dan pojavi se oko 70.000 novih prijetnji te ih ima više nego ikad. Antivirusni alati svakako pomažu, no potrebno je redovito nadograđivati OS i paziti na lozinke

VIDEO

Kaspersky Lab jedan je od najjačih proizvođača sigurnosnih rješenja za računala, a iz tvrtke su u srijedu najavili otvaranje regionalnog ureda kojem će sjedište biti u Ljubljani. Ovaj ured dio je "rastućih tržišta" gdje su lani na svjetskoj razini rasli po stopi od 22 posto, najviše od svih tržišta. U kompaniji vjeruju kako bi otvaranjem ureda te brojke trebali još popraviti. Dragan Martinovič, voditelj ureda, izjavio je kako prisutnost tvrtke u regiji može značiti samo pozitivne impulse partnerima i lakšu suradnju. Kako su rekli, domaći korisnici mogu očekivati više lokaliziranih proizvoda i cijene 'prema uvjetima tržišta', a najavio je da se može uskoro očekivati puno aktivnosti te tehnička podrška za regiju. 

Pod regionalnim uredom bit će Slovenija, Hrvatska, Srbija, BiH, Crna Gora, Makedonija, Albanija, Grčka i Cipar, a kako kažu iz Kaspersky Laba cilj im je u sljedećih tri godine postati broj 1 antivirusni proizvođač.

Najzanimljiviji dio najave otvaranja ureda bilo je izlaganje Davida Emma, analitičara tvrtke, koji je predstavio brojne podatke o prijetnjama i njihovom otkrivanju te savjete za sprječavanje.

Kako je istaknuo, svaki dan pojavi se 70.000 novih prijetnji te ih ima više nego ikad. Najviše ih se odnosi na Windows uređaje. Objašnjavajući velik broj raznih prijetnji, rekao je kako se njihov 'životni vijek' skraćuje te se hakeri moraju brže prilagođavati i pisati nove kodove.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Emm je istaknuo kako je po razini prijetnje napada s interneta Hrvatska na 35. mjestu, odnosno 35,98 posto ljudi izloženo je prijetnjama s interneta. Inače, na prvom mjestu je Rusija. Govoreći o napadima na društvenim mrežama i ostalim prijetnjama predstavio je i osnovne savjete kojih bi se trebali pridržavati, a to je da redovito instaliramo nadogradnje OS-a, koristimo siguran browser i antivirusni softver te da koristimo kvalitetne lozinke, ali i da budemo pažljiviji te da ne olakšavamo potencijalnim napadačima upade na naša računala. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

VIDEO Ovaj humanoidni robot kreće se kao ni jedan do sada
NOVA GENERACIJA

VIDEO Ovaj humanoidni robot kreće se kao ni jedan do sada

Boston Dynamics je predstavio svoju sljedeću generaciju humanoidnog robota, potpuno električnog Atlas robota

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle
Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!
DAMIR MIŠKOVIĆ ZA 24SATA

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!

Plus+ Naslov iz 2017. nas je financijski unazadio dvije godine, a vjerojatno će i ovaj. Ali ovaj put imamo puno ponuda za sve naše igrače, ali najviše za jednog. Uvjeren sam da će Rijeka biti prvak, kaže Damir Mišković