Obavijesti

Tech

Komentari 35

Kineski Huawei predstavio svoj odgovor na Appleov iPhone 6

Kineski Huawei predstavio svoj odgovor na Appleov iPhone 6
5

Na ovogodišnjoj IFA-i u Berlinu Huawei je predstavio najnoviju verziju svog najmoćnijeg mobitela te pametne satove kompatibilne s Android i iOS uređajima

VIDEO

Huawei je u srijedu na sajmu IFA u Berlinu predstavio mobitel koji će, kako su rekli iz kineske kompanije, „promijeniti način na koji razmišljamo“. Mate S uređaj je s ekranom dijagonale 5,5 inča i rezolucije 1920X1080 piksela. Pokreće ga osmojezgreni Kirin 935 procesor u kombinaciji s 3 GB RAM-a. Dolazi u dva izdanja – s 32 GB ili 64 GB memorije.

Mate S je jedan od prvih uređaja na tržištu s Force Touch tehnologijom koja može služiti i kao mini vaga, jer će njegov senzor prepoznati masu sitnijih predmeta, poput naranče, no ne trebate razmišljati o tome da vi stanete na vagu.

Sa stražnje strane telefona nalazi se 13 megapikselna kamera s optičkom stabilizacijom slike, dok prednja kamera ima 8 MP s blagim osvjetljenjem kako bi selfiji bili što bolji.

Lana Jelić/24sata

Uz Fingerprint Sense 2.0 Mate S dolazi s Knuckle Sense 2.0, tehnologijom koja korisnicima omogućava da člankom prsta ispisuju određene naredbe na ekran mobitela i time aktiviraju aplikacije (npr.ako člankom prsta iscrtate slovo „M“ otvorit će vam se „music“).

Od ostalih karakteristika, iz Huaweija su istaknuli da Mate S ima dual sim što je korisno za putovanja jer uz svoj možete staviti i lokalnu sim karticu. Mobitel je vodootporan te ima snažne zvučnike. Uz mobitel dolaze i metalne slušalice te kućište.

VIDEO

Standardni model (32 GB) dolazi u sivoj i srebrnoj boji, a cijena mu je 649 eura . Premium model (64 GB) prodavat će se po cijeni od 699 eura, a korisnici će moći birati između zlatne i roze boje.

Mate S dolazi na tržište 15. rujna ove godine i to u tridesetak država, no Hrvatska zasad nije na tom popisu.

Imali smo priliku vidjeti Huawei G8 , malo slabiju verziju Matea S koja će stajati 399 eura.

Huawei je predstavio i četiri pametna sata za koja su ponosno istaknula da su kompatibilni s Android i iOS uređajima. Ovisno o modelu, cijene se kreću od 399 do 699 eura .

Lana Jelić/24sata

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 35
VIDEO

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV
SVJETSKA PREMIJERA

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV

Rijetko koji model na tržištu ovdje nudi više prostora, i iskreno, trenutno nam ne pada na pamet ni jedan veliki SUV koji bi imao više prostora od ove Škode

Osječki gimnazijalci prijavili su se treći put: U Školi budućnosti došli  smo i do pobjede...
VELIKA MOTIVACIJA

Osječki gimnazijalci prijavili su se treći put: U Školi budućnosti došli smo i do pobjede...

Nastavnica informatike Jelena Radlović i njezini učenici u I. gimnaziji Osijek po treći put su se prijavili za sudjelovanje u edukativnom projektu tvrtki STEMI i Infobip uz podršku A1. Učenici su željni novih znanja
CARNET nabavio 5686 komada opreme i uređaja za pomoć u učenju djeci s teškoćama
ATTEND PROJEKT

CARNET nabavio 5686 komada opreme i uređaja za pomoć u učenju djeci s teškoćama

U dvije godine provedbe 32 odgojno-obrazovne ustanove u 22 grada opremljene su modernim uređajima, računalima i programima, te su educirani stručnjaci koji rade s djecom s teškoćama