Tech

Komentari 4

Kineski proizvođač automobila počinje s proizvodnjom satelita

Kineski proizvođač automobila počinje s proizvodnjom satelita

Geely će koristiti satelite kako bi budućim vozilima osigurao brzi prijenos podataka, preciznu navigaciju i kapacitete za usluge računalstva u oblaku, poručili su

Kineski proizvođač automobila Geely u ponedjeljak je izvijestio da počinje s masovnom proizvodnjom komercijalnih satelita koji bi budućim vozilima trebali osigurati brzi prijenos podataka, preciznu navigaciju i usluge računalstva u oblaku.

Prvi sateliti već su izašli iz tvornice u Taizhoou, a razvio ih je Geespace, podružnica Geely Technology Groupa osnovana 2018. godine za potrebe razvoja, lansiranja i upravljanja satelitima.

Tvornica će moći proizvoditi 500 satelita godišnje. 

- Brze promjene u zrakoplovnoj industriji i integracija novih komunikacijskih tehnologija u različite sektore, poput 'satelitskog' interneta, autonomne vožnje i računalstva u oblaku, pokazuju da komercijalno korištenje orbite i svemira ima budućnost - istaknuo je izvršni direktor Geely Technology Groupa Xu Zhihao.

Geely će koristiti satelite kako bi budućim vozilima osigurao brzi prijenos podataka, preciznu navigaciju i kapacitete za usluge računalstva u oblaku, poručili su.

Kineska kompanija vlasnik je švedskog Volvo Carsa, a ima i 9,7 posto udjela u njemačkom proizvođaču luksuznih vozila Daimleru.