Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
30 komentara

Kodi na meti vlasti: Zbog njega prijeti i do 10 godina zatvora

Uz novi zakon o digitalnom tržištu stižu još strože kazne za ilegalno dijeljenje sadržaja, a i EU kaže kako je ilegalna prodaja media playera s predinstaliranim pristupom piratskim sadržajima

Foto: Kodi
30 komentara

Britanske vlasti nedavno su krenule u veliku akciju protiv trgovaca koji prodaju predinstalirane Kodi boxove spremne za gledanje piratskog sadržaja, a nakon niza uhićenja, u Britaniji stiže nova prijetnja. Na snagu je stupio novi zakon o digitalnom tržištu, među kojima je i nova kaznena odredba prema kojoj je maksimalna kazna za krišenje autorskih prava podignuta sa dvije na 10 godina zatvora. 

Zbog ovog su posebno zabrinuti brojni korisnici Kodija, servisa preko kojeg brojni korisnici ilegalno gledaju TV sadržaj, ali i filmove i serije. Međutim, na meti će se najvjerojatnije naći pojedinci i tvrtke koji zarađuju prodaju ilegalnog sadržaja, prenosi Independent. 

Međutim i krajnji korisnici trebaju biti zabrinuti, osobito nakon odluke Europskog suda pravde koji je rekao da je ilegalna prodaja media playera, poput Kodija, koji omogućuju gledanje piratskog sadržaja s predinstaliranim dodacima. OVDJE možete pročitati cijelu odluku Europskog suda pravde. 

Foto: Kodi

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message