Obavijesti

Tech

Komentari 5

Konferencija: Inicijativa i ideje su ključni za poslovni uspjeh

Konferencija: Inicijativa i ideje su ključni za poslovni uspjeh
1

SVJEŽA PERSPEKTIVA Kao jedan od partnera najveće konferencije o obrazovanju 12. listopada, RBA potiče razvoj kroz primjenu novih tehnologija

VIDEO

Mnoge tvrtke, pa tako i banke, prolaze kroz razdoblje tzv. digitalne transformacije, što na različite načine utječe na poslovanje i postavlja nove izazove.

Istodobno, važnost korisničkog iskustva svakog dana postaje sve veća i lako je moguće da će u bliskoj budućnosti upravo superiorno korisničko iskustvo biti glavni razlog odabira jedne banke umjesto konkurencije. Kako bi na te izazove odgovorili što je moguće bolje, vrlo je važno dobiti svježu perspektivu od ljudi izvan industrije, a koji su istodobno vrlo dobro upoznati s modernim tehnologijama, ne samo u smislu primjene nego i u smislu razvoja i novih koncepata primjene tih tehnologija, kaže Michael Georg Müller, predsjednik uprave Raiffeisen banke.

Upravo je direktan kontakt i povratna informacija s tržišta rada od stručnjaka koji su im neophodni u ostvarenju poslovne strategije jedan od najvažnijih razloga zbog kojih se Raiffeisen banka kao jedan od partnera uključila u najveću konferenciju o obrazovanju “Bolje obrazovanje, bolja Hrvatska”.

>>> Najavite svoj dolazak ovdje

Ulaganje u zaposlenike

- Ova konferencija i Hackathon zasigurno će okupiti proaktivne mlade ljude s idejama, inicijativom, otvorenošću za nova iskustva i načine rada, a upravo to su karakteristike koje se izrazito cijene i koje su u Raiffeisenu ključne za uspjeh - ističe Michael Georg Müller.
Dio uspjeha svake tvrtke očituje se i u ulaganju u zaposlenike te onome što može ponuditi mladim kadrovima spremnim za zapošljavanje.

Raiffeisen banka nudi korištenje novih alata i tehnologija te stjecanje poslovnih znanja uz same i već razvijene IT vještine. Za motivirane sudionike moguć je rad i stjecanje iskustva u okviru rotacijskih programa u nekoj od 14 zemalja u kojima je Raiffeisen banka prisutna.

- Učinci realiziranih projekata postupno će se primjenjivati za bržu i lakšu digitalizaciju svih vidova poslovanja. Odnosno, radi se o pozadinskim procesima kroz robotizaciju, automatizaciju i integraciju, novi način rada kroz suvremenu kolaboraciju podržanu alatima te razvoj novih i tradicionalnih usluga klijentima putem digitalnih kanala i modernih rješenja. Također, nudimo jedinstveno iskustvo u provođenju sveobuhvatne transformacije IT arhitekture. Dodatno, moram ovdje i spomenuti program Elevator Lab, koji je upravo u svojoj završnici, ali putem kojega smo pozvali start-upe iz Hrvatske na međunarodni natječaj u organizaciji naše središnjice u Beču, te im pružili mogućnost prezentacije vlastitih projekata potencijalnim investitorima - kaže predsjednik uprave Müller.

Speed dating

Organiziranjem speed datinga za studente u sklopu konferencije Raiffeisen banka želi dati priliku mladim inovativnim studentima i pojedincima da se direktno predstave i čuju iz prve ruke kako je to raditi u velikom internacionalnom bankarskom sustavu.

- Kontinuirano smo u potrazi za kvalitetnim programerima/projektantima, ali svakodnevno prepoznajemo nova poslovna područja u kojima trebamo specifična znanja iz STEM-a - dodaje Müller te ističe kako njihova kompanija studentima nudi stjecanje prvih iskustava kroz stručnu praksu te započinjanje karijere na studentskim poslovima ili kroz prvo zapošljavanje.
Fokus se stavlja na studente tehničkih fakulteta, matematike, poslovne informatike, ali i na sve druge koji žele graditi karijeru u velikom poslovnom sustavu na poslovima u područjima IT-a, upravljanja odnosom s korisnicima, digitalnih kanala, financijske kontrole te upravljanja rizicima.

Korisni projekti

- Ako bismo morali sažeti glavni benefit sudjelovanja u ovakvim projektima u dvije riječi, onda bi to bilo: ‘svježa perspektiva’ - zaključuje Michael Georg Müller.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Veliki dan za male izumitelje i STEM-ovce: Pokazat će što su naučili u Školi budućnosti
INNOVATION DAY 2024.

Veliki dan za male izumitelje i STEM-ovce: Pokazat će što su naučili u Školi budućnosti

Veliki edukativni projekt STEMwave završava spektakularnim dograđajem u subotu 11. svibnja u Infobipovom kampusu "Alfa Centauri" u Zagrebu

Imaju i simulator leta: Ludbreg je dobio Newtonovu sobu kakvih u svijetu ima samo 45
JEDINI U HRVATSKOJ

Imaju i simulator leta: Ludbreg je dobio Newtonovu sobu kakvih u svijetu ima samo 45

Najmodernija oprema za učenje i koncept norveškog obrazovanja primjenjivat će se u nedavno otvorenom Regionalnom znanstvenom centru za osnovnoškolsko i srednjoškolsko obrazovanje LORI
Školarine za privatne gimnazije dosežu i do 4500€, no rezultati na maturi nisu tako sjajni
POČINJU UPISI

Školarine za privatne gimnazije dosežu i do 4500€, no rezultati na maturi nisu tako sjajni

Privatne gimnazije nude manje razrede, suvremene programe i orpremu, ali ne ostvaruju vrhunske rezultate na državnoj maturi. Roditelji često biraju privatne škole jer im djeca nemaju dovoljno dobar prosjek