Obavijesti

Tech

Komentari 26

24sata po drugi put okuplja stručnjake i poslovne zvijezde

24sata po drugi put okuplja stručnjake i poslovne zvijezde
8

Zbog velikog interesa, 24sata priprema novu konferenciju "Bolje obrazovanje,bolja Hrvatska" Druga konferencija o obrazovanju otvorit će pitanja budućnosti strukovnog obrazovanja...

VIDEO

Z24sata pripremaju novu konferenciju "Bolje obrazovanje, bolja Hrvatska"  koja će se održati 29. studenog na lokaciji Obrtničke komore Zagreb. 

>>> Najavite svoj dolazak na konferenciju ovdje 

 U Hrvatskoj se za godinu-dvije više neće školovati nijedan krovopokrivač niti tesar. Istodobno, po zapošljavanju mladih na dnu smo europske ljestvice, a u prvih šest mjeseci od registracije tek 28 posto tražitelja posla do 25 godina nalazi prvi posao, pokazuju podaci Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. Ne treba ni spominjati da je trend odlazaka u zemlje s boljim standardom i s više posla posljednjih godina nezaustavljiv. Sve više stručnjaka, sad već i političara, vapi zbog demografske katastrofe.


Problemi su mnogobrojni, a jedan od njih na koji itekako još možemo utjecati je - obrazovanje. Kvalitetno školovanje naše djece, ali i cjeloživotno učenje, za nas same imperativ je koji je u zemljama u koje se volimo ugledati odavno postao standard. Ulaganje u ljude, u djecu i njihovo obrazovanje najvažnije je ulaganje današnjice.

Zbog toga mi u 24sata već treću godinu nastavljamo kampanju "Bolje obrazovanje, bolja Hrvatska", a uz promociju mnogih vrijednih nastavnika, kreativne, sjajne djece, izvrsnih programa i inicijativa, ove smo jeseni počeli promicanje javnog razgovora o problemima obrazovanja. Tako smo 12. listopada u Zagrebu okupili neke od najvećih stručnjaka iz ovog područja kako bismo im postavili neka od gorućih pitanja: Možemo li postati kao Skandinavci te primijeniti njihova prilagodljiva i futuristička rješenja u školskim kurikulima? Je li informatizacija najvažniji dio obrazovne reforme u Hrvatskoj? 

Ministrica Blaženka Divjak, profesor Neven Budak, švedski ambasador, promotor STEM revolucije Nenad Bakić, predsjednica Hrvatske udruge poslodavaca Gordana Deranja i drugi dali su svoje mišljenje i viđenje ove kompleksne problematike, koja ne može biti riješena preko noći, ali trebalo je početi raditi na njoj već - prekjučer.

Pokretanje videa...

Bolje Obrazovanje bolja Hrvatska 01:03


Zato 24sata s partnerima već ovaj mjesec pripremaju novu konferenciju "Bolje obrazovanje, bolja Hrvatska". U Obrtničkoj komori Zagreb 29. studenog još jednom ćemo okupiti stručnjake i važna imena hrvatskoga gospodarstva te obrazovnog sustava i potražiti odgovore na pitanja kako potaknuti kvalitetniji sustav, u kojem obrazovanje naše djece prati ono što ih čeka i što će im trebati u njihovu proizvodnom životu te kako napokon povezati obrazovni sustav i gospodarstvo. Ministarstvo znanosti i obrazovanja posebnu će pažnju posvetiti strukovnom obrazovanju, modernizaciji i poboljšanju programa strukovnih škola kako bi njihovi učenici postali traženi i stručni, što i zaslužuju. No je li poboljšavanje kurikula dovoljno te zašto bi stvari trebalo početi mijenjati već od vrtića, razgovarat će se na panelu "Alat u ruke, siguran posao - Budućnost (strukovnog) obrazovanja". Na ovoj konferenciji ugostit ćemo ministra rada Marka Pavića, stručnjaka u pitanjima socijalne politike, redovitog profesora Pravnog fakulteta u Zagrebu Gojka Bežovana, predstavnike Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, te članove Obrtničke komore Zagreb. 
Isto tako, o uspjehu, iskustvima i o tome kako kreativnost potiče inovacije govorit će direktorica operacija Rimac automobila Monika Mikac, a svoje inovativne dosege u svijetu 3D printa pokazat će 3D Farma. Dat ćemo priliku i inovatorima koji su svoj put u svijetu start upova i tržišta počeli već u srednjoj školi. 
Na konferenciji će biti proglašeni i finalisti World Business Angels Investment Foruma na natjecanju hrvatskih start upova za sudjelovanje na Take Invest Summitu, uz uvodnu riječ ravnateljice SEECEL-a Efke Heder.
Atraktivni govornici, najaktualnije teme i dobrodošlica svima i svim dobrim idejama obilježit će i 2. konferenciju "Bolje obrazovanje, bolja Hrvatska", 29. studenog u Obrtničkoj komori Zagreb, s početkom u 9 sati. Ne propustite!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

Informatika je u Hrvatskoj i dalje 'muško' zanimanje: Dečki su spretniji s računalima...
STEM JE ZA SVE

Informatika je u Hrvatskoj i dalje 'muško' zanimanje: Dečki su spretniji s računalima...

Istraživanje IDIZ-a pokazuje da su djevojke u Hrvatskoj još nesklone STEM zanimanjima. Razgovarali smo sa stručnjakinjom za AI, dr. Lanom Žajom, zašto je tako i hoće li nas umjetna inteligencija prestići

Lana Žaja: Već razgovaramo o pravima robota, a još nismo riješili ravnopravnost spolova
UMJETNA INTELIGENCIJA U ŠKOLI

Lana Žaja: Već razgovaramo o pravima robota, a još nismo riješili ravnopravnost spolova

Doktorica informacijskih znanosti Lana Žaja objavila je knjigu "Povijest umjetne inteligencije". Razgovarali smo s njom o ženama u STEM-u i primjeni umjetne inteligencije u obrazovanju
Otkrivamo cijene preskupih izleta: Ni ulaznice za muzeje nisu besplatne za učenike
RODITELJI ŠOKIRANI

Otkrivamo cijene preskupih izleta: Ni ulaznice za muzeje nisu besplatne za učenike

Roditelji se pitaju što košta i po 60 eura za dan, u agencijama kažu - mi smo nemoćni, svi računaju punu cijenu, a cijene su od lani porasle od 10 do 15 posto