Obavijesti

Tech

Komentari 14

Kovčezi će 'hodati' za vama, a gaćice vas štititi od radijacije...

Kovčezi će  'hodati' za vama, a gaćice vas štititi od radijacije...
1

Pametno ogledalo, pametne hlače, roboti koji s ljudima razgovaraju o najdražim filmovima neke su od inovacija predstavljenih na sajmu elektronike u Las Vegasu...

VIDEO

Kreće se brzinom od 11 kilometara na sat i prtljaga je koja se ne može izgubiti. CX-1 tako je predstavljen na ovotjednom sajmu elektronike (CES) u Las Vegasu.

Revolucionarni kovčeg u sebi ima kameru, odnosno 'oko' koje prati svog vlasnika skenirajući njegovo lice. Ako odete predaleko, počne ispuštati zvukove upozorenja. Njegova okvirna cijena je 800 funti (6700 kuna), piše Daily Mail.

Ogledalce, ogledalce, reci mi što da obučem

Na svjetski poznatom sajmu u Las Vegasu predstavljene su još neke zanimljive inovacije. Među njima je i pametno ogledalo 'Hairer' koje umjesto vas analizira što biste trebali odjenuti.

Analizira sve odjevne predmete koji imaju čipove, a na osnovu toga bira idealan outfit. Također, za svaki pojedini komad odjeće preporučuje i kako ga treba prati.

Pored svega, pametno ogledalo pušta videe za vježbu. Njegova cijena još nije poznata.

'Foldimate' slaže 40 komada odjeće za 4 minute

Veći je od perilice za pranje rublja, a slaže majice, košulje i hlače. Potrebno je komad robe u nj ubaciti, a zatim ih on sam slaže. Nedostatak mu je što ne slaže veš i čarape, kao ni majice poput hoodica.

Bit će dostupan na britanskom tržištu tek krajem sljedeće godine.

Robot pomaže starijima, a s djecom se igra

'Cute' je robot koji pomaže umirovljenicima, djeci i nemoćnima. Prepoznaje lice, emocije, a javlja obitelji kada baka padne, kazao je inovator Jeff Schmidt.

Može pjevati, plesati, pričati viceve, igrati igre, a čak je programiran i da razgovara s ljudima o njihovim omiljenim filmovima. Također će se moći kupiti ovo ljeto.

Pametne gaće štite od radijacije i mjere tlak

Pametne gaće svojim materijalom na bazi srebra štiti muškarce od radijacija iz mobitela koji se najčešće nosi u prednjim džepovima hlača. Koštaju približno 300 kuna.

Još naprednija linija pametnih gaća uz spomenuto mjeri otkucaje srca i tlak. One su nešto skuplje. Cijena im je postavljena na približno 2200 kuna.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Euro 2024., raspored i satnica svih utakmica: Poznati su svi sudionici, kako kupiti ulaznice?
VODIČ ZA PRVENSTVO

Euro 2024., raspored i satnica svih utakmica: Poznati su svi sudionici, kako kupiti ulaznice?

Cijene ulaznica se kreću od 30 eura za najjeftinija mjesta do 1000 eura za najskuplje. Za sve utakmice u skupini hrvatski su navijači dobili po 10.000 ulaznica

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'
EKSKLUZIVNO: ISPOVIJEST IZ DVORCA

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'

Cijela estrada zna koliko sam radila u braku, ali to sam i htjela. Mogla sam se udati za bogataša da ne radim ništa, ali to me nije privlačilo. Ja sam bila ta 'lokomotiva', rekla nam je Dragana Mirković u svom dvorcu
Luka Modrić koristi drevnu metodu liječenja - hidžamu: Evo za što se sve ona primjenjuje
Terapija vakuumskim čašicama

Luka Modrić koristi drevnu metodu liječenja - hidžamu: Evo za što se sve ona primjenjuje

Cupping blagotvorno djeluje na bolove koštano-mišićnog sustava. Vlastite obrambene snage koje tijelo izlučuje u pripremi za ozljedu djeluju lokalno na posljedicu bolesti tako da se tegobe smanje