Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
26 komentara

'Kreativnost u našim školama zapostavljena je u potpunosti'

Iako je kreativnost sve cjenjenija sposobnost, u našem je obrazovnom sustavu i dalje zapostavljena. Upravo zato tu, ali i druge teme otvaramo na četvrtoj konferenciji “Bolje obrazovanje, bolja Hrvatska”...

Foto: Dreamstime
26 komentara

Osiguraj svoje mjesto na konferenciji prijavom na linku ---> https://24sata.wufoo.com/forms/zba9f8b1171ow2/

Hrvatski obrazovni sustav jedini odolijeva promjenama uzrokovanim napretkom tehnologije, smatra Marlena Bogdanović.

Učiteljica razredne nastave iz OŠ Tučepi, o čijim su inovativnim metodama podučavanja 24sata već pisala, svojim je učenicima još prije četiri godine omogućila da papirnate udžbenike ne nose u školu, jer na satu koriste tablete.

- Krajnje je vrijeme da se u obrazovanje uvedu promjene - kaže Bogdanović. Dodaje da učenici osjećaju kako je postojeći sustav zastario.

- Djeca nisu glupa i ne treba ih podcjenjivati. Vide u kakvom svijetu živimo, a kakvi su obrazovni sadržaji. Danas se učitelji moraju potruditi da dobiju njihovo poštovanje - tvrdi učiteljica. Kolegama poručuje da učenicima sadržaje moraju “podvaliti”metodom trojanskog konja. Time misli na tehnološke naprave i inovativne metode podučavanja. Djeci je, ističe Bogdanović, potrebno više izbornih sadržaja.

- Učenicima treba sloboda izbora. Zašto im ne bismo dali da sami biraju većinu predmeta - pita se učiteljica. Ističe kako je smisao demokracije sloboda izbora pa bi onda tu slobodu trebali prenijeti i u učionice.

- Đaci bi s radošću dolazili u školu kad ne bi postojalo toliko prisile i kad bi im omogućili da izraze svoju kreativnost - objašnjava.

Iako je kreativnost sve cjenjenija sposobnost, u našem je obrazovnom sustavu i dalje zapostavljena. Upravo zato tu, ali i druge teme vezane uz edukaciju otvaramo na četvrtoj konferenciji “Bolje obrazovanje, bolja Hrvatska”.

Pratite nas i na Facebooku ---> https://www.facebook.com/events/181102896111445/

Pitat ćemo i što o eksperimentalnoj reformi misle roditelji, što nastavnici koji je provode i oni koji se nisu prijavili, a što predstavnici Ministarstva znanosti koji su reformu postavili te je pripremaju za uvođenje u sve škole. Svima koji se pitaju “Kamo ide moje dijete?” sigurno će mnoge odgovore pružiti naši gosti, predavači i sudionici stručnih panela na kojima će iznijeti najnovije podatke istraživanja, ali i iskustva u direktnom radu s djecom od najranije školske dobi.

Najveća konferencija o obrazovanju održat će se 12. studenog u Obrtničkoj komori Zagreb.

Foto: 24sata/24sata

 

Pridružite nam se na konferenciji "Bolje obrazovanje, bolja Hrvatska"u organizaciji 24sata i partnera: RBA, Pliva, Podravka, INA i Coca-Cola, 12. studenog, u Obrtničkoj komori Zagreb, Ilica 49, te na vrijeme rezervirajte svoje mjesto u dvorani.

Tema: Bolje obrazovanje 2019.

Možda vas zanima i ovo:
Message