Obavijesti

Tech

Komentari 23

Krenulo je iz studentske sobe: Sada vrijedi oko 500 milijardi $

Krenulo je iz studentske sobe: Sada vrijedi oko 500 milijardi $
1

Zuckerberg je napravio malu internetsku stranicu kako bi se studenti lakše povezivali te si olakšali život. Nije ni sanjao o što će to prerasti. Uskoro su krenule prve investicije

VIDEO

To je internetska platforma koja povezuje ljude na sveučilištima. Napravite svoj profil, dodajete prijatelje, dodate svoje interese i razgovarate putem mreže, rekao je Mark Zuckerberg sad već davne 2004. godine.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:14

Najpopularnija društvena mreža slavi 14 rođendan, a čitava kompanija vrijedi više od 500 milijardi dolara. Puno toga se promijenilo u odnosu na 2004. godinu, ali Facebook je zadržao i dosta stvari koje ima od svojih skromnih početaka. I danas imamo profile, dijelimo svoje interese, dodajemo prijatelje i razgovaramo. Čak je i Zuckerberg zadržao modni stil, iako je danas novčano puno, puno ‘teži’. Sve je krenulo iz male studentske sobe na Sveučilištu Harvard. Zuckerberg je napravio malu internetsku stranicu kako bi se studenti lakše povezivali te si olakšali život.

- Trebalo mi je dva tjedna da napravim stranicu. Sjećam se večeri kada sam prvi put pokrenuo Facebook. Izašao sam s prijateljem na pizzu i baš mu rekao kako će jednog dana to netko napraviti za svijet. Nisam niti sanjao u što će to prerasti - rekao je Zuckerberg u jednom intervjuu.

Nakon brzog širenja po američkim sveučilištima, Zuckerberg je napustio obrazovanje i odlučio se u potpunosti posvetiti razvoju društvene mreže. Ubrzo su uslijedile i prve investicije, a u godinama nakon dolazile su i opcije objavljivanja fotografija, lajkanja i komentiranja, a Facebook je još više ‘eksplodirao’ dolaskom pametnih telefona.

- Ranijih godina smo imali osjećaj da, ako napravimo ovo, ljudi će sami napraviti svijet boljim. Međutim, danas shvaćamo da i mi moramo napraviti puno više da bi to postigli - smatra Zuckerberg.

Ipak, Facebook nije rastao bez problema. Još dok je bio student, na vrata su mu pokucala braća blizanci Cameron i Tyler Winklevoss kojima je Zuckerberg trebao napraviti internetsku stranicu za povezivanje ljudi. Braća su ga optužila da im je ukrao ideju. Tužili su Zuckerberga i dobili odštetu od “samo” 65 milijuna dolara.     

Radi 60 sati tjedno i sam donosi sve odluke     

Ne želim razbijati glavu o tome što obući. Uzmem traperice i majicu. Sve moje misli želim usmjeriti kako bi društvo bilo bolje rekao je u intervjuu Mark Zuckerberg. Iako je Facebook velika kompanija, nikad nije prepustio mjesto direktora nekom stručnijem. Ima toliko dionica da on donosi sve odluke, a radi po 10 sati dnevno.     

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

Što će biti s TikTokom ako ih netko kupi u SAD-u i što to znači za njihove korisnike u Europi?
PRIJETI IM ZABRANA

Što će biti s TikTokom ako ih netko kupi u SAD-u i što to znači za njihove korisnike u Europi?

Plus+ Sa stručnjakom za kibernetičku sigurnost razgovarali smo o pozadini zabrane TikToka, tehnološkim posljedicama ako ih netko kupi i kako bi takav TikTok funkcionirao

Osječki gimnazijalci prijavili su se treći put: U Školi budućnosti došli  smo i do pobjede...
VELIKA MOTIVACIJA

Osječki gimnazijalci prijavili su se treći put: U Školi budućnosti došli smo i do pobjede...

Nastavnica informatike Jelena Radlović i njezini učenici u I. gimnaziji Osijek po treći put su se prijavili za sudjelovanje u edukativnom projektu tvrtki STEMI i Infobip uz podršku A1. Učenici su željni novih znanja
CARNET nabavio 5686 komada opreme i uređaja za pomoć u učenju djeci s teškoćama
ATTEND PROJEKT

CARNET nabavio 5686 komada opreme i uređaja za pomoć u učenju djeci s teškoćama

U dvije godine provedbe 32 odgojno-obrazovne ustanove u 22 grada opremljene su modernim uređajima, računalima i programima, te su educirani stručnjaci koji rade s djecom s teškoćama