Obavijesti

Tech

Komentari 9

Lakše do posla u 5 savjeta za besprijekoran LinkedIn profil

Lakše do posla u 5 savjeta za besprijekoran LinkedIn profil
1

Mnogi poslodavci pretražuju LinkedIn tražeći nove zaposlenike. Navođenje pravih informacija može vam otvoriti mnoga vrata, a ovi savjeti će vam pomoći u tome.

VIDEO

Većina nas ima Facebook, Instagram ili Twitter profil. A oni koji nemaju, zasigurno su čuli za ove društvene mreže. No, postoji jedna stranica koju često previdimo i smatramo da je dosadna jer je fokusirana na poslovne korisnike umjesto na obitelj i prijatelje – LinkedIn.

LinkedIn ima preko 260 milijuna korisnika i odličan je način za ostati u kontaktu s bivšim poslovnim kolegama ili za stupanje u kontakt s potencijalnim suradnicima. Mnogi poslodavci pretražuju LinkedIn tražeći nove zaposlenike, a navođenje pravih informacija može vam otvoriti mnoga vrata.

Donosimo vam pet savjeta za izradu besprijekornog LinkedIn profila kako biste se istaknuli i imali najbolje šanse za željeni posao. 

1. Upotpunite vaš profil

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Prilikom izrade profila, možda ćete biti u iskušenju ostaviti neka polja prazna. Nemojte. Najčešće rubrike koje ljudi preskoče su profilna slika i obrazovanje. Istraživanja su pokazala da je 14 puta veća vjerojatnost da će netko pogledati vaš profil ukoliko imate profilnu sliku (bez selfija i fotografija s izlazaka). Također, ključno je da napišete vaše obrazovanje i struku. Poslodavci traže ljude unutar svoje industrije, a za neke poslove je ključno određeno obrazovanje. Dakle, pobrinite se da vas mogu pronaći. 

2. Zadivite u uvodnom predstavljanju

Sažetak profila je rubrika gdje možete napisati nešto o sebi u kratkim crtama. Napišite ključne stvari o vašem radnom iskustvu, obrazovanju te na kojoj ste radnoj poziciji trenutačno. Izbjegavajte nejasne riječi te fraze koje se često koriste (motiviran, kreativan, strast...). 

3. Objavite korisne postove

Kao Facebook, i LinkedIn daje mogućnost objave "statusa". Ne objavljujte doživljaje s posljednjeg izlaska nego se usredotočite na vašu profesiju. Ovo je savršeno mjesto za dati svoj uvid i iskustva vezana za vašu profesiju. Ako uhvatite pozornost drugih korisnika, veće su šanse da će vas preporučiti za radno mjesto.

4. Složite vaše vještine po prioritetima

LinkedIn od vas traži da navedete vaše vještine. Nemojte pretjerivati. Napišite ono u čemu ste stvarno dobri. Ukoliko imate dug popis vještina, potencijalni poslodavac bi mogao propustiti neke od najvažnijih. 

5. Pridružite se grupama

Kao i na Facebooku, i ovdje se možete pridružiti raznim grupama koje su orijentirane na određene poslove. Pridruživanje grupi ima niz prednosti. Družite se s ljudima iz struke, dobivate korisne savjete te izmjenjujete iskustva. Prema LinkedIn istraživanju, ukoliko ste u nekoj od grupa na toj mreži, 5 puta je veća mogućnost da će netko pogledati vaš profil. Nemojte pretjerivati i pridruživati se svakoj grupi na koju naiđete jer ćete izgledati izgubljeno i željni pozornosti. 


Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Svaki sa svojim karakterom: Testirali smo Huawei Watch GT4
TROJAC NA TESTU

Svaki sa svojim karakterom: Testirali smo Huawei Watch GT4

GT4 dolazi u tri različita izdanja, ali s impresivnom baterijom koja radi do 14 dana s jednim punjenjem. Metalna kućišta s različitom obradom i bojama te remenjem, svakom satu daju i drugačiji fokus, no nedostaje i dalje velik broj aplikacija

U Hrvatskoj više od dva i pol milijuna registriranih vozila
NOVA STATISTIKA

U Hrvatskoj više od dva i pol milijuna registriranih vozila

Broj prvi put registriranih cestovnih vozila iznosio je 190.063, uz rast od 28,6 posto u odnosu na 2022. godinu.
Helikopter Ingenuity poslao je posljednju poruku s Marsa: 'On će sada biti testna platforma...'
ISTRAŽIVANJE CRVENOG PLANETA

Helikopter Ingenuity poslao je posljednju poruku s Marsa: 'On će sada biti testna platforma...'

Dosad je Ingenuity ukupno prešao oko 17 kilometara i letio na visini od 24 metra. Na Mars je stigao u veljači 2021. na roveru Perseverance