Tech

Komentari 1

Lenovo predstavio i savitljivi tablet koji misli da je pravi PC

Lenovo predstavio i savitljivi tablet koji misli da je pravi PC

Lenovo X1 Fold je uređaj kojem se ekran može savijati i tako ima nekoliko načina rada. Kad se koristi kao laptop, donji dio ekrana pretvorit će se u tipkovnicu. Košta oko 2500 dolara.

Prošla godina pokazala nam je da možemo puno očekivati od uređaja sa savitljivim ekranima, a Lenovo je sada na CES-u u Las Vegasu prikazao i kako će izgledati prijenosnici budućnosti. ThinkPad X1 Fold je 13-inčni uređaj koji se može savinuti u nekoliko različitih konfiguracija. 

U praksi to znači da ovaj 13-inčni tablet možete presavinuti i na donjem dijelu imati tipkovnicu, pa će izgledai kao laptop. Ako samo iskustvo tipkanja neće biti idealno na tom ekranu, Lenovo uz uređaj nudi i posebnu magnetnu tipkovnicu.

Još jedan način rada je i kad se uređaj rotira u pejzažni mod i postavi vertikalno sa stalkom te može funkcionirati kao priručno stolno računalo.

Sam uređaj dolazi s Windowsima 10 Pro, koji još nisu sasvim prilagođeni ovakvim ekranima. Očekuje se da će na tržištu biti sredinom godine i koštati oko 2500 dolara.