Obavijesti

Tech

Komentari 6

Lijepo uređena okućnica postaje pravi estetski doživljaj

Lijepo uređena okućnica postaje pravi estetski doživljaj
1

Nekadašnje travnate površine danas zamjenjuju moderni opločnici, kameni blokovi, raznolike fontane i najvažnije, raznoliko carstvo biljnog svijeta.

VIDEO

Nakon uporne zime, konačno je zasjalo proljetno sunce. Vrtovi i parkovi kao da su tijekom jednog vikenda oživjeli u raznobojnom bilju. Bez obzira imate li na raspolaganju 2 m2 urbanog vrta na balkonu ili komotno dvorište ispred kuće, prijedlozi za uređenje ovog životnog prostora ukrasnim ili začinskim biljem nepregledni su. Uređenje okućnica danas je postalo igra mašte i ukusa pojedinca.

U sljedećim člancima donosimo vam savjete o planiranju i uređenju okućnica, te kako stare cipele, čizme, namještaj, plastične boce mogu dodati dozu razigranosti u vašem vrtu.

Ne samo da se možete poigrati s veličinom i oblikom biljaka, boje biljaka također određuju vrt, pa možete napraviti šareni, decentno bijeli ili pastelni, mediteranski ili starinski vrt. U vrt možete staviti jezerca, kipove, ukrasne posude, igraone za djecu i mnoge druge elemente koji će ga učiniti zanimljivim.

Vrlo često se ideje sukobljavaju s mogućnostima okoliša kuće te pokušavamo u premali prostor nagurati što više biljaka. Isto tako, ljudi kupuju biljke za koje se ne mogu kasnije brinuti jer ne odgovaraju podneblju. Stoga poštujte klimu i okruženje prilikom odabira biljaka u Vašem vrtu. 

Pazite na položaj vrta u odnosu na okolicu u kojoj se nalazi; možete otvoriti pogled na livadu ili šumu ako se nalazi u blizini istih ili se možete zakloniti od pogleda drugih, zelenim zidovima.

Neka vrt bude i pravi estetski doživljaj ali svakako ga iskoristite i za sadnju vlastitog domaćeg voća i povrća ili začina.

Jeste li tip od vrtnih zabava za veliko društvo ili više uživate u miru i čitanju knjige u hladu? Kako će izgledati vaš vrt ovisi prvenstveno o vašem načinu života i kako preferirate provoditi svoje slobodno vrijeme. 

Možete se sakriti od pogleda susjeda u pergoli obrasloj puzavicama. Unesite visinu i strukturu u vrt s malim drvećem, a za male prostore odaberite kompaktnije drveće te se obavezno informirajte o visini i širini koju može doseći. Ostavite dobar prvi dojam pa u velike žardinjere pored ulaznih vrata posadite grmolike ruže ili patuljasti koreanski jorgovan.

Osvježite vrt aktualnim jednogodišnjicama ili ako ste "kratki" s vremenom, posadite trajnice, zahtijevaju manje njege. Možete sami izraditi vrtnu ljuljačku ili čak vlastitog vrtnog patuljka. Svakako ostavite prostora i za dobar roštilj, neizostavni element ljetnih druženja s prijateljima.

Proljeće je vrijeme akcija vrtnih garnitura, vrtlarskog alata, raznog vrtnog bilja i svega što vam je potrebno da svoj dnevni boravak preselite u vrt, stoga iskoristite posebne ponude u bauMaxovim prodajnim centrima

Uspješno uređivanje !

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Otkrijte što sve Google zna o vama: Prati vam lokaciju, a lako prepoznaje i vaš glas...
SAMO ZA HRABRE

Otkrijte što sve Google zna o vama: Prati vam lokaciju, a lako prepoznaje i vaš glas...

Koliko imate godina, što vas zanima, imate li djecu, gdje živite i kamo ste putovali, koje jezike govorite i još puno toga najveća svjetska tražilica zna o vama

Dva hita stigla na tržište: Vozili smo novi VW Passat i Tiguan
HRVATSKA PREMIJERA

Dva hita stigla na tržište: Vozili smo novi VW Passat i Tiguan

Novi Volkswagen Passat i Volkswagen Tiguan stigli su na hrvatsko tržište, a mi smo ih već imali priliku voziti
Cyber kriminal odnosi bilijune dolara. Stručnjak otkriva kako hakeri koriste i AI za nove udare
GDJE NAJVIŠE GRIJEŠIMO

Cyber kriminal odnosi bilijune dolara. Stručnjak otkriva kako hakeri koriste i AI za nove udare

Plus+ Kibernetički kriminal i u Hrvatskoj je lani bilježio velik skok, očekuje se da će globalni trošak eksplodirati. Stručnjak za informacijsku sigurnost otkriva gdje najviše griješimo, ali i što poduzeti da se zaštitimo