Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
2 komentara

Liste fakulteta: Logopedija i kriminalistika su najtraženiji

Na ljetnim prijavama u ljetnom upisnom roku na rang-listama bilo je 34.872 kandidata, a pravo upisa ostvario je 25.684 kandidat. Za jesenski rok je ostalo još 6705 mjesta

medijsko sveuciliste
Foto: Marijan Susenj/PIXSELL
2 komentara

Logopedija na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, Kriminalistika (stručni) na Visokoj policijskoj školi,  Fizioterapija (stručni)na Sveučilištu Sjever, Radiološka tehnologija (stručni) na Zdravstvenom veleučilištu u Zagrebu i Medijski dizajn na Sveučilište Sjever najtraženiji su studijski programi ove godine u Hrvatskoj, pokazuju podaci Središnjeg prijavnog ureda Agencije za znanost i visoko obrazovanje.

Konačne rang-liste objavljene na stranici www.postani-student.hr pokazuju kako je, gledajući znanstvena polja, prema omjeru prvih prioriteta i kvote, najveći interes za znanstveno polje Logopedija, slijedi Psihologija.

U ljetnom upisnom roku na rang-listama bilo je 34872 kandidata, a pravo upisa ostvario je 25684 kandidat. 

- Kandidati koji u ljetnom upisnom roku nisu ostvarili pravo upisa na željeni studijski program mogu se prijaviti za jesenski rok na studijske programe na kojima je ostalo slobodnih mjesta i za koje je visoko učilište odlučilo provesti jesenski upisni rok. Prijave za upis na studijske programe u jesenskom roku započet će 24.7. i trajat će do 19.9.2018. godine ili do roka koji odredi visoko učilište. Konačne rang-liste za upis u jesenskom roku bit će objavljene 19.9.2018. godine - objavila je Agencija za znanost i visoko obrazovanje.

Slobodna mjesta na redovnim studijima javnih sveučilišta:
• 2716 mjesta na Sveučilištu u Zagrebu
• 873 mjesta na Sveučilištu u Splitu
• 819 mjesta na Sveučilištu u Rijeci
• 1074 mjesta na Sveučilištu Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku
• 372 mjesta na Sveučilištu u Zadru
• 622 mjesta na Sveučilištu u Jurja Dobrile u Puli
• 229 mjesta na Sveučilištu u Dubrovniku.


Dodatne informacije o prijavama i upisima na studijske programe visokih učilišta u Hrvatskoj možete pronaći na mrežnim stranicama www.studij.hr i www.postani-student.hr.

 

Tema: Bolje obrazovanje 2019.

Možda vas zanima i ovo:
Message