Obavijesti

Tech

Komentari 2

Ljetna akademija 'Innovation Academy' opet stiže u Zagreb

Ljetna akademija 'Innovation Academy' opet stiže u Zagreb

U Zagreb se vraća ljetna akademija za srednjoškolce – Innovation Academy koja od 20. kolovoza donosi četiri inovativna programa.

VIDEO

I ovo ljeto Hrvatski ured za kreativnost i inovacije u suradnji s Visokim učilištem Algebra organizira ljetnu akademiju Innovation Academy za učenike srednjih škola. Kroz četiri inovativna programa srednjoškolci će tjedan dana učiti o relevantnim vještinama za njihovu budućnost te će imati priliku upoznati kolege iz čitave Hrvatske koji dolaze u Zagreb na ovo akademiju. "Druženje srednjoškolaca, te razmjena znanja, iskustva i stjecanje novih prijateljstava su veoma važan segment ljetne akademije", ističu organizatori.

Inovativni programi i cjelogodišnje aktivnosti

Programi koji se održavaju u sklopu akademije su: Future Skills, IT Genius, Digital Skills i Soft Skills. Future Skills program se fokusira na razvoj vještina koje će učenicima trebati na njihovim radnim mjestima u budućnosti. Program obuhvaća područja poput razumijevanja tehnologije, kritičkog razmišljanja i rada u timovima, projektnog menadžmenta i rješavanja case studija. IT Genius program se fokusira u potpunosti na programerske vještine dok na programu Digital Skills polaznici uče o digitalnom okruženju, društvenim mrežama te digitalnom marketingu. Soft Skills program je namijenjen polaznicima koji žele raditi na vještinama poput verbalne i neverbalne komunikacije, prezentacijskim vještinama te na razumijevanju emocionalne inteligencije.

Innovation Academy osim ljetne akademije  ima i zimske programe te meetup druženja srednjoškolaca na kojim se raspravlja o različitim aktualnim temama i vještinama. Također, u sklopu Innovation Academya se održava i konferencija za srednjoškolce koja će se održati također u Zagrebu 13.10. u prostorima Visokog učilišta Algebra.

Prijave za ljetnu školu otvorene su do 18.08. a više o svim programima ljetne škole možete saznati na: https://innovationacademy.huki.hr.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Naši učenici iz Luxembourga donijeli broncu, 2025. olimpijci iz cijele Europe stižu u Zagreb
ŠKOLSKA NATJECANJA

Naši učenici iz Luxembourga donijeli broncu, 2025. olimpijci iz cijele Europe stižu u Zagreb

Sustav školskih natjecanja u Hrvatskoj jedan je od najboljih u cijeloj Europi, kažu nam profesori mentori. Učenici za prva mjesta osvajaju dodatne bodove kod upisa, ali i izravni upis u srednju školu ili fakultet

Osnovnu školu završava 864 učenika više, Zadar dobiva prvi prirodoslovni gimnazijski smjer
PRIJEMNI U OSAM ŠKOLA

Osnovnu školu završava 864 učenika više, Zadar dobiva prvi prirodoslovni gimnazijski smjer

Prirodoslovna škola u Splitu uvodi smjer meteorološki tehničar, a Obrtničko-tehnička škola u Slavonskom broju umjesto stolara upisivat će drvodjeljske tehničare dizajnere
Lana Žaja: Već razgovaramo o pravima robota, a još nismo riješili ravnopravnost spolova
UMJETNA INTELIGENCIJA U ŠKOLI

Lana Žaja: Već razgovaramo o pravima robota, a još nismo riješili ravnopravnost spolova

Doktorica informacijskih znanosti Lana Žaja objavila je knjigu "Povijest umjetne inteligencije". Razgovarali smo s njom o ženama u STEM-u i primjeni umjetne inteligencije u obrazovanju