Tech

Komentari 50

Lov za Pokemonima mogao bi vam produžiti život za 41 dan

Lov za Pokemonima mogao bi vam produžiti život za 41 dan

Znanstvenici su tri mjeseca pratili aktivnost skoro 32.000 igrača Pokemon Go igre i otkrili da će igra prije potaknuti na aktivnost od raznih aplikacija za vježbanje

Iako se za Pokemone govorilo da bi mogli biti opasni po život, jer je gledanje u ekran ljude dovodilo u opasne situacije, nova studija pokazala je da Pokemon Go igra može produžiti prosječnu životnu dob za 41 dan. 

Već su ranije hvaljene zdravstvene prednosti igre koja od igrača traži da zakorače u stvarni svijet kako bi ulovili što više malenih virtualnih čudovišta. Sada su na Stanfordu i u Microsoftu izračunali kakve su točno te prednosti. 

Njihova studija izračunala je da aktivni igrači prehodaju u prosjeku dodatnih 1473 koraka svakog dana, odnosno da su 25 posto aktivniji tijekom igranja igre. Za one u dobi između 15 i 49 godina dodatnih 1000 koraka svakog dana može produljiti očekivanu životnu dob za 41,4 dana. Dodaju da bi to u SAD-u značilo 2,85 milijuna više godina za 25 milijuna igrača.

Men play the augmented reality mobile game "Pokemon Go" by Nintendo on their mobile phone near a busy crossing in Shibuya district in Tokyo

Znanstvenici su tri mjeseca uz pomoć Microsoftove pametne narukvice pratili aktivnost skoro 32.000 igrača i otkrili da su bili značajno aktivniji. To ima velike koristi za one koji nisu toliko aktivni, a istraživači su otkrili i da će Pokemon Go vjerojatnije ljude prije potaknuti na aktivnost od drugih zdravstvenih aplikacija. U usporedbi s popularnim aplikacijama, igra je privlačila više ljudi i vodila do boljih rezulatata. Jedan od glavnih razloga je u tome što se igra ne reklamira kao aplikacija za vježbanje, prenosi Telegraph.