Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Imate priču? Zovite i šaljite! 099/224-2424 za WhatsApp, Viber, MMS, SMS email: reporter@24sata.hr telefon za čitatelje: 01/24-24-242
34 komentara

Luksuz u doba korone, novi Bugatti za 33 milijuna kuna

Bugatti je predstavio novi Chiron Pur Sport. "Čudovište" od 1500 KS nema naglasak na maksimalnoj brzini već je sve napravljeno kako bi što brže jurio kroz zavoje

Foto: Bugatti
34 komentara

Kako konferencije za novinare izgledaju u doba korone pokazao nam je Bugatti svojom digitalnom prezentacijom nove „zvijeri“ koju su nazvali Chiron Pur Sport. Auto je trebao biti predstvljen u Ženevi, no umjesto toga prezentacija je održana u izložbenom prostoru Bugattijeve tvornice, a umjesto stotine novinara tamo je bilo samo dvoje ljudi i snimateljska ekipa.

Pur Sport fascinantna je nova verzija Chirona. Konstruktori su ovdje u prvom planu imali brzinu automobila kroz zavoje, a ne maksimalnu brzinu. Tako ovaj Chiron  za razliku od običnog koji bez problema postiže elektronički ograničenih 420 km/h juri „samo“ 350 km/h. No zato su međuubrzanja i prolasci kroz zavoje mnogo brži što Chiron Pur Sport na kraju čini mnogo uzbudljivijim autom.

Foto: Bugatti

Masa je u odnsu na klasični Chiron smanjena za 50 kilograma i to uglavnom zahvaljujući jednostavnom triku. Naime umjesto kompliciranog stražnjeg spojlera kojeg pokreče hidraulika Pur Sport ima jednostavni i mnogo lakši fiksni spojler. On je dugačak čak 1,9 metara, izgleda impresivno, a autu daje mnogo veći potisak što omogučuje i veću brzinu kroz zavoje. Modificirani su i drugi aerodinamički detalji, a kotači su ukupno lakši čak 16 kg nego na „običnom“ Chironu.

Foto: Bugatti

Motor je blago modificiran. I dalje ima 1500 KS, no maksimalni broj okretaja je povećan za 200 i sada iznosi 6900, a brzine su 15 posto kraće što je i razlog za manju maksimalnu brzinu ovog auta, ali i za 40 posto bolja elastičnost i međuubrzanja. Automobil je dobio specijalne Michelinove Cup gume, a velike promjene su napravljene i na ovjesu koji je na Pur Sportu mnogo tvrđi.

Foto: Bugatti

Svi modeli Bugattija su skupi, no ovaj će imati zaista astronomsku cijenu. Bez poreza Bugatti za njega želi okruglih tri milijuna eura. Kada bi ga kupovali primjerice u Hrvatskoj za njega biste uz sve trošarine i poreze trebali izdvojiti nevjerojatnih 33,4 milijuna kuna. Proizvest će samo 60 primjeraka, no kako je korona zatvorila i tvornicu Bugattija pitanje je kad će prvi bogataši dobiti svoj primjerak.

 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message