Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
0 komentara

Ma kakav Ronaldo! Naši roboti igraju bolje i imaju kotačiće

Više od dvjesto malih robotičara okupilo se na međunarodnom natjecanju u OŠ 'Mate Lovrak' u Zagrebu. Najbolji odlaze na natjecanja u Australiju i Njemačku

Zagreb: Održano međunarodno robotičko natjecanje, RoboCup Junior Zagreb 2018.
Foto: Zarko Basic/PIXSELL
0 komentara

Čak 104 ekipe s više od dvjesto djece od predškolske do srednjoškolske dobi sudjelovalo je proteklog vikenda na ‘RoboCup Junior’ natjecanju u Osnovnoj školi ‘Mate Lovraka’ u Zagrebu.


Riječ je o međunarodnom robotičkom natjecanju mladih genijalaca čiji radovi zaslužuju najveće pohvale, a natjecali su se u 13 kategorija. Bilo je tu raznih robota, ali najviše pozornosti privukli su oni koji su zaigrali nogomet jedan protiv drugog. Osim hrvatskih robotičara, sudjelovale su i ekipe iz Njemačke, Slovačke, Slovenije i BiH. U nekim kategorijama pobjednici su osigurali čak i odlazak u Australiju na svjetsko robotičko natjecanje RoboCup Sidney 2019.
- Bio je ovo pravi festival robotike u kojem su djeca od vrtićkog do srednjoškolskog uzrasta odmjeravala snage u jednostavnim i složenim robotskim zadacima. Nakon završetka poznati su pobjednici natjecanja i oni čine selekciju koja će našu zemlju nastupati na svjeskom i europskom RoboCup natjecanju koje će se iduće godine održati u Sidneyu (Australija), odnosno Hannoveru (Njemačka). Osma je to sezona ovog velikog natjecanja koje iz godine u godinu okuplja sve veći broj darovitih mladih pojedinaca i njihovih mentora - priopćili su organizatori, Hrvatski robotički savez (HROBOS) u sklopu programa Hrvatske lige robotičara i europskog tjedna robotike (EU RoboticWeek 2018) te udruga Hrvatsko društvo za robotiku (HDR).
Organizatori pozivaju sve zainteresirane da se uključe u rad i sadržaje naših udruga članica, a potencijalne donatore i sponzore molimo da nam pomognu u realizaciji financijski zahtjevnih programa odlaska na međunarodna natjecanja.

Svi rezultati po kategorijama se nalaze na stranici robocup.zviz.net 
a točne sastave ekipa možete pronaći na robocup.zviz.net 
 

Tema: Bolje obrazovanje 2019.

Možda vas zanima i ovo:
Message