Obavijesti

Tech

Komentari 54

Ma neeeee, uopće nisu slični...: Zenfone 5 je iPhone X za 'siću'

Ma neeeee, uopće nisu slični...: Zenfone 5 je iPhone X za 'siću'
6

Asusov Zenfone 5Z je top telefon koji izgleda gotovo jednako kao iPhone X, ali s puno nižom cijenom, a uz njega stiže i još povoljnija varijanta (bez slova Z) koja će nuditi isti izgled i skromnije performanse

VIDEO

Nakon što je iPhone X proslavio nepravilni ekran sa 'zubom' koji prodire iz vrha telefona, ovakav tip ekrana čini se da postaje trend, a u Barceloni smo ga vidjeli na nekoliko uređaja. Asusov Zenfone 5 najnoviji je koji to slijedi u telefonu koji dizajnom iznimno podsjeća na Appleovu zvijezdu. I to ne samo po prednjem dijelu telefona, već i razmještajem leća na stražnjoj strani, a on ih nudi još dvije i sprijeda. 

Asus je na sajmu u Barceloni otkrio Zenfone 5 liniu koja se sastoji od dva (ili tri) uređaja - ovisno kako gledate. Zenfone 5 i Zenfone 5Z vizualno su identični uređaji s ekranom od 6,2 inča, samo što potonji 5Z ima atraktivnije specifikacije, poput Snapdragona 845, dok je Zenfone 5 Lite uistinu lagan telefon kao što mu i ime govori, a nudi i nešto uobičajeniji dizajn. 

Kao što ističu iz Asusa, novi telefon usprkos ogromnom ekranu zauzima prostor prethodnika koji je imao ekran od samo 5,5 inča, a rezolucija ekrana je FHD+ (2246 x 1080). Zenfone 5 bi trebao imati i neke od pametnih funkcija poput kamere koja uči prepoznavati scene i objekte, senzor koji će automatski prilagoditi temperaturu boja te će držati ekran uključenim dok gledate u njega. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Zenfone 5Z u prodaju će krenuti s cijenom od 479 eura, za verziju sa 4/64 GB memorije, što je puno niže od onoga što traži Aple za svoj telefon. Asus pritom navodi da će 5Z nuditi i u varijantama do 8 GB RAM-a i 256 GB memorije. S druge strane, vizualno identični Zenfone 5 stajat će još manje i koristi Snapdragon 636 mobilnu platformu, međutim Asus u svom priopćenju ne navodi koliko će ta cijena biti. Ovaj će se model nuditi u varijanti sa 4/64 GB memorije. Oba telefona dobit će bateriju od 3300 mAh s brzim punjenjem.

Što se kamera tiče, straga se nalazi sustav od dvije kamere. Glavna od 12 megapiksela ima veličinu piksela od 1,4 mikrona, a tu je i kamera od 8 megapiksela s širokim kutem. Prednja kamera snima fotografije od 8 megapiksela. Asus još navodi i zvučnik koji je glasniji i od iPhoneova.

Snima vas sa četiri kamere

Zenfone 5 Lite nudi nešto skromnije karakteristike iza ekrana od 6 inča 18:9 formata (Full HD+) i tankih rubova, ali i istu bateriju od 3300 mAh. Međutim, Asus kod njega kao glavni adut ističe četiri kamere i to dvije od 20 megapiksela sprijeda, dok su na stražnjoj strani dvije kamere od 16 megapiksela, a u oba para leća je i širokokutna kamera od 120 stupnjeva. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 54
VIDEO

A1 diže cijene od lipnja
za 6,9 posto

A1 diže cijene od lipnja

Povećanje naknada se odnosi na puni iznos mjesečnih naknada tarifa, paketa i opcija bez obračunatih popusta, a već ugovorene popuste korisnici i dalje nastavljaju koristiti

Tesla otpušta 300 radnika u pogonu kod Berlina
SMZBOG LOŠE POTRAŽNJE

Tesla otpušta 300 radnika u pogonu kod Berlina

Američki proizvođač električnih automobila Tesla izvijestio je da će otpustiti 300 radnika zaposlenih 'na određeno vrijeme' u pogonu kod Berlina, nakon najave otkaza širom svijeta zbog posustajanja potražnje i oštre cjenovne konkurencije
VIDEO Ovaj humanoidni robot kreće se kao ni jedan do sada
NOVA GENERACIJA

VIDEO Ovaj humanoidni robot kreće se kao ni jedan do sada

Boston Dynamics je predstavio svoju sljedeću generaciju humanoidnog robota, potpuno električnog Atlas robota