Obavijesti

Tech

Komentari 240

Mate Rimac kupcu je isporučio prvi električni superautomobil

Mate Rimac kupcu je isporučio prvi električni superautomobil
7

Concept One prava je jurilica s više od 1000 KS, a španjolski kupac dobio je auto koji se temelji na njemu. Auto je uz novi izgled i ime doživio i promjene u pogonu

VIDEO

Tvrtka Rimac Automobili isporučila je u ponedjeljak prvi primjerak svog električnog superautomobila. To je na svom Facebook profilu objavio Mate Rimac. 

Napisao je kako su unatoč nedostatku podrške i brojnim preprekama uspjeli isporučiti automobil i time izvesti prvi automobil proizveden u Hrvatskoj. 

Automobil koji se temelji na Concept One ostao je sakriven jer je tako tražio kupac. Rimac je dodao da su automobil proizveli u samo četiri mjeseca, a navodi i da će više detalja pokazati kada kupac to objavi.

- Kupac bi do kraja tjedna trebao preuzeti automobil koji je već krenuo. Ovaj primjerak napravljen je samo za njih te se temelji na Concept One, ali radi se o novom vozilu, s novim izgledom i imenom. Promjena je bilo i u pogonskom sustavu u kojem smo iskoristili neka nova znanja do kojih smo došli u razvoju koncepta - kratko nam je rekao Rimac. Dodao je da bi već sljedeći tjedan kupac automobila mogao objaviti više detalja, a tada će i oni moći slobodnije govoriti o novom vozilu. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Krajem prošle godine, Rimac je objavio da Concept One ide kupcu u Španjolsku, a nije otkrivao o kojem se iznosu radi. Svaki se automobil proizvodi po narudžbi, a kompanija ih planira proizvoditi 15 do 20 godišnje. Inače, Rimac na stranici tvrtke navodi da Concept One ima 1088 konjskih snaga, ubrzava za 2,8 sekundi te ima kapacitet baterija koje osiguravaju 500 kilometara vožnje.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 240
VIDEO

VIDEO Ovaj humanoidni robot kreće se kao ni jedan do sada
NOVA GENERACIJA

VIDEO Ovaj humanoidni robot kreće se kao ni jedan do sada

Boston Dynamics je predstavio svoju sljedeću generaciju humanoidnog robota, potpuno električnog Atlas robota

Netflixov prihod poskočio u prvom tromjesečju, imaju i ogroman porast pretplatnika
UZLAZNI TREND

Netflixov prihod poskočio u prvom tromjesečju, imaju i ogroman porast pretplatnika

Američka digitalna platforma za streaming filmova i televizijskih serija Netflix izvijestila je o skoku prihoda i dobiti u prvom tromjesečju, uz više od devet milijuna novih pretplatnika i podignute cijene
Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle