Tech

Komentari 0

Maturanti završavaju u petak, osmaši i ostali krajem lipnja

Maturanti završavaju u petak, osmaši i ostali krajem lipnja

Ovisno o tome koliko im je dana ostalo za odraditi od štrajka, osnovne i srednje škole ovu nastavnu godinu završit će 18., odnosno 26. lipnja. Početak polaganja državnih matura je u ponedjeljak 8. lipnja

S povratkom učenika nižih razreda počeli su se brojiti i tjedni do kraja ove školske godine. Uz sve što se događalo s nastavom, štrajkom, godina će ipak biti regularna, uz odrađeni zakonski minimum od 175 nastavnih dana. Svi dani Škole na daljinu priznaju se kao redovno odrađena nastava. 

Učenici viših razreda osnovne škole, te srednjoškolci, ovu će školsku godinu završiti online i to kroz četiri i pol tjedna. Ovisno o rasporedu nastave nakon štrajka, škole u Zagrebu završit će s nastavom 18. lipnja, a većina će ih na ljetne praznike 26. lipnja. Nova školska godina počinje 7. rujna, a u toj godini očekuje nas i novi raspored praznika za sve škole.

OVDJE POGLEDAJTE KALENDAR ZA IDUĆU ŠKOLSKU GODINU

Maturantima su ocjene većinom zaključene jer njima ovaj petak, 29. svibnja završava godina. Iako neće biti službenih proslava kraja srednjoškolskog školovanja, poput zagrebačke Norijade, većina će ih se okupiti da se pozdrave s razrednicima i međusobno. Maturalne večere većinom su odgođene za jesen ili kraj lipnja, a i maturalna putovanja još su pod upitnikom.

Polaganje državne mature počinje u ponedjeljak 8. lipnja.