Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
57 komentara

Maturantica: Profesori nam se nisu ni zahvalili nakon štrajka

Podržali smo nastavnike, a mi sada ispaštamo, piše učenica četvrtog razreda srednje škole, upozoravajući kako i dalje ne znaju kako će odrađivati dane izgubljene u štrajku

Medulin: Dogradnja i izgradnji sportske dvorane osnovne skole dr. Mate Demarina
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL
57 komentara

Zbog novih izmjena datuma polaganja državne mature, te odrađivanja nastave i kasnijeg završetka nastavne godine, mnogi ovogodišnji maturanti već sad su jako zabrinuti.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Vremena za pripreme tijekom drugog polugodišta bit će značajno manje nego u "redovnim" godinama, a od kraja godine do prvih ispita državne mature neke će dijeliti tek - vikend. Zbog toga je otvoreno pismo javnosti uputila maturantica Ana Marija koja postavlja pitanje je li njezina generacija manje vrijedna. "Nijedan od profesora nije nam ni zahvalio nakon štrajka", ističe maturantica u pismu koje prenosimo u cijelosti:

"Danas je već šesti dan nastave nakon štrajka. Mi, učenici, smo još uvijek zbunjeni oko toga kako ćemo nadoknaditi propuštene sate. Odgovor se svakim danom mijenja.

Pročitala sam mnoga pisma koja su poslali učenici te sam odlučila i ja napisati jedno. Smatram da učenici trebaju imati veće pravo glasa te se izboriti za sebe, a to nažalost ne znaju kako učiniti. Vjerujem da se većina učenika slaže sa svime što ću reći. Idem u četvrti razred opće gimnazije tako da me za nekih šest mjeseci očekuje najteži ispit u mom životu - državna matura. Jasno mi je da je ovaj štrajk zakomplicirao mnoge stvari, ali mislim da se u cijeloj toj priči premalo misli na učenike, a oni su najvažniji aspekt obrazovnog sustava.

BEZ OBZIRA NA NADOKNADE Školska godina u Zagrebu će trajati najkasnije do 19. lipnja

Ja nisam osoba koja je podržavala tj. ne podržavala štrajk, ali mislim da velika većina profesora tj. učitelja nije ni pomislila na nas učenike - osobe zbog kojih oni imaju posao i zarađuju za život. Budući da pohađam četvrti razred, vrlo često na satovima imamo razgovore o tome koji fakultet upisati i profesori nam govore da je najvažnije da odaberemo zanimanje koje volimo, u kojem ćemo uživati. Ta činjenica me tijekom štrajka najviše pogodila. Zašto? Zato što mislim da ako radim nešto što volim, što me ispunjava i što želim, nisu mi bitni novci. Možda sam premlada da shvatim neke stvari, ali vjerujem da postoje i drugi ljudi u ovoj državi koji nisu zadovoljni svojom plaćom. Moj profesor iz psihologije je uvijek govorio da je pravi profesor onaj koji nadahnjuje.

Mene je u mom uskoro dvanaestogodišnjem obrazovanju nadahnuo samo jedan jedini profesor. Zbog toga smatram da bi se trebala provesti neka reforma koja bi utjecala na rad profesora jer mislim da povećanjem koeficijenata oni neće bolje obavljati svoj posao, iako smatram da postoje kvalitetni profesori koji se trude i ponekad predobro obavljaju svoj posao. Želim naglasiti još jednu stvar, a to je da se nama ni jedan profesor nije ispričao za ovu situaciju ni zahvalio što smo ih podržali, a na kraju krajeva mi smo ti koji ispaštaju.

UPUTE MINISTARSTVA Škola subotom, kraći praznici, nastava maksimalno do 26. 6.

Najviše od svega me iritira činjenica da između nastavnih dana i početka državnih matura stoji samo dva dana vikenda dok su prošle generacije maturanata imale po jedan, dva tjedna slobodno. Jesmo li mi manje vrijedni? Prošle generacije su imale veća prava od nas?

Nemojmo zaboraviti tko je budućnost. Hvala"

Tema: Bolje obrazovanje 2019.

Možda vas zanima i ovo:
Message