Tech

Komentari 4

Mercedes ulazi u partnerstvo s tajvanskim proizvođačem krutih baterija ProLogiumom

Mercedes ulazi u partnerstvo s tajvanskim proizvođačem krutih baterija ProLogiumom

Njemački proizvođač luksuznih automobila Mercedes-Benz objavio je u četvrtak da ulazi u partnerstvo s tajvanskim proizvođačem krutih baterija ProLogiumom

Partnerstvo se temelji na razvoju baterija sljedeće generacije i njihovoj proizvodnji u Europi.

Krute baterije koriste kruti a ne tekući elektrolit, a tajvanska tvrtka prva je u svijetu koja ih masovno proizvodi.

Dvije kompanije surađivat će na razvoju krutih baterija nove generacije koje bi mogle bi biti ugrađene u probna vozila narednih godina, objavila je njemačka tvrtka.

ProLogium i Mercedes utvrdili su ključne rokove razvoja tehnologije koja bi trebala biti ugrađena u putnička vozila u drugoj polovini desetljeća.

Cilj je projekta proizvesti lakše baterijske ćelije kako bi vozila mogla prijeći veću udaljenost između dva punjenja. što je ključni problem za prijelaz mnogih kupaca na električna vozila. Dvije tvrtke ciljaju i na brže punjenje električnih vozila.

Mercedes-Benz uložit će u tajvansku tvrtku 70 do 90 milijuna eura koji će biti upotrijebljeni za podršku razvoju tehnologije i za planirane proizvodne kapacitete u Europi, ističu u Porologiumu.

"Surađujemo s Mercedes-Benzom na testiranju naših baterijskih ćelija za električna vozila od 2016. i uzbuđeni smo što ćemo ojačati i proširiti naše partnerstvo", rekao je osnivač i izvršni direktor Prologiuma Vincent Yang.

Njemačka kompanija objavila je prošle godine da do kraja desetljeća planira nuditi isključivo električna vozila na svim tržištima na kojima prilike to budu dopuštale.