Obavijesti

Tech

Komentari 0

Mladi bend nastupa u Milanu: 'Mi smo izabrani kao 15 najboljih glazbenika u Europi'

Mladi bend nastupa u Milanu: 'Mi smo izabrani kao 15 najboljih glazbenika u Europi'
5

Pjesma 'Another Place' zajedničko je djelo 11 članova YMS Highlight Banda, nastala na kreativnoj radionici koju je vodio skladatelj i producent Olja Dešić

VIDEO

Od 150 prijavljenih iz Europe, mi smo izabrani u 15 najboljih. Mi se, doduše, ističemo jer naša pjesma, 'Another Place', pokriva više žanrova, a ostalih 14 ipak su klasične. Naša je pjesma sve samo ne klasična. Ali izgleda da je žiriju to bilo zanimljivo - kaže nam kroz smijeh mlada Klara Baraba (18).

Kao članica Yamaha Music School Hrvatska Highlight Banda, sad je u završnim pripremama za finalni nastup na Yamaha European Highlight Concertu, prestižnom glazbenom natjecanju.

Pjesma 'Another Place' zajedničko je djelo 11 članova YMS Highlight Banda, nastala na kreativnoj radionici koju je vodio skladatelj i producent Olja Dešić, a autorski su je zaokružile Klara Baraba (18), Lea Rac (23) i Sara Kajari (19), koje su vokali u bendu.

Klara svira i klavir. Pohađala je Prvu sušačku hrvatsku gimnaziju u Rijeci, a paralelno je završila srednju glazbenu školu. Trenutno studira glazbenu pedagogiju na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, za koju je znala da je želi upisati.

Zagreb: Mlade hrvatske glazbenice Sara Kajari i Klara Baraba

- Srednju glazbenu završila sam godinu ranije nego gimnaziju i znala sam da želim na Akademiju, ali se na prvu nisam baš usudila jer su mi govorili kako je to nesigurno zanimanje. Pisala sam prijamni, prošla i eto. Drago mi je da sam se odvažila na to jer studiram ono što sam htjela - kaže nam Klara, koja je sretnija na studiju nego što je mislila da će biti.

A Sara je, kako kaže, potpuna suprotnost od Klare.

- Ja sam nakon srednje pauzirala godinu dana i onda upisala sociologiju. Odustala sam nakon samo šest dana. Mene su uvijek interesirali pisanje i pjevanje, to mi je danas prioritet - otkrila nam je Sara, koja je, laički rečeno, napravila "kostur" pjesme. Nije joj žao što je odustala od fakulteta.

Probe su imali u Rijeci, pa je dio članova benda gotovo svaki vikend putovao na relaciji Zagreb - Rijeka. Kako kažu djevojke, bilo je naporno, ali se isplatilo.

Zagreb: Mlade hrvatske glazbenice Sara Kajari i Klara Baraba

- U Milano putujemo 3. ožujka, stižemo u petak, a u subotu se pripremamo za veliki finalni nastup. S 14 drugih bendova predstavit ćemo ono na čemu smo radili godinu dana - najavila je Sara, a djevojke se slažu kako je bolje da nema "glavnog" pobjednika nego je izabrano više bendova, pa će tako moći upoznati više ljudi, izmijeniti iskustva i znanja. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Što će biti s TikTokom ako ih netko kupi u SAD-u i što to znači za njihove korisnike u Europi?
PRIJETI IM ZABRANA

Što će biti s TikTokom ako ih netko kupi u SAD-u i što to znači za njihove korisnike u Europi?

Plus+ Sa stručnjakom za kibernetičku sigurnost razgovarali smo o pozadini zabrane TikToka, tehnološkim posljedicama ako ih netko kupi i kako bi takav TikTok funkcionirao

Osječki gimnazijalci prijavili su se treći put: U Školi budućnosti došli  smo i do pobjede...
VELIKA MOTIVACIJA

Osječki gimnazijalci prijavili su se treći put: U Školi budućnosti došli smo i do pobjede...

Nastavnica informatike Jelena Radlović i njezini učenici u I. gimnaziji Osijek po treći put su se prijavili za sudjelovanje u edukativnom projektu tvrtki STEMI i Infobip uz podršku A1. Učenici su željni novih znanja
Suradnja u AI-ju Hrvatske i Slovenije može donijeti veću konkurentnost poduzeća
AI KONFERENCIJA

Suradnja u AI-ju Hrvatske i Slovenije može donijeti veću konkurentnost poduzeća

Konferenciju su organizirali Infobip, Slovensko-hrvatski poslovni klub SLO CRO i slovensko veleposlanstvo u Zagrebu, s ciljem razmjene znanja i iskustava u primjeni AI-ja u poduzećima kako bi s time uspješnije poslovali.