Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
0 komentara

Mladi robotičari otišli u Kinu na natjecanje, želimo im sreću!

Hrvatski učenici natjecat će se u konkurenciji od 10.000 djece iz više od 30 zemalja svijeta. Ulaznice su s timovima iz Srbije i Kosova osvojili na europskom natjecanju u Zagrebu

Foto: croatianmakers
0 komentara

Hrvatski robotički tim otputovao je na svjetsko natjecanje MakeX u Kinu. Naši učenici su ulaznice za ovo natjecanje zajedno s timovima iz Srbije i Kosova osvojili na natjecanju MakeX European Open 2019. održanom u Zagrebu sredinom listopada, a u Kinu su otputovali sa svojim mentorima, javlja croatianmakers.hr, koji su doveli MakeX natjecanje u Hrvatsku. Kako ističu, natjecatelji koriste naprednu, edukacijsku robotiku te sam događaj promovira učenje u raznim poljima znanosti i tehnologije potičući suradnju, interdisciplinarnost i orijentiranost ka rješavanju stvarnih problema.
- MakeX je platforma robotičkih natjecanja s ciljem poticanja kreativnosti, dijeljenja i suradnje kroz STEAM (‘Science’, ‘Technology’, ‘Engineering’, ‘Art’ i ‘Mathematics’). Temelji se na istoj tehnologiji kao i Croatian Makers liga, mBot robotima. Natjecanja se održavaju regionalno (u Hrvatskoj se prvo MakeX natjecanje održalo u šk. god. 2017./18.) u kojima se sudionici natječu za ulaznice za centralno, svjetsko natjecanje - navodi se u priopćenju.
U ovim natjecanjima sudjeluje više od 10.000 djece iz više od 30 zemalja svijeta, a odlazak i sudjelovanje naših učenika  sufinancirale tvrtke SAP, Megatrend i Školska knjiga.
Želimo im sreću!

 

Tema: Bolje obrazovanje 2019.

Možda vas zanima i ovo:
Message