Obavijesti

Tech

Komentari 30

'Moramo učiniti nešto, Zemlja će postati užarena kao Venera'

'Moramo učiniti nešto, Zemlja će postati užarena kao Venera'
1

Slavni fizičar Stephen Hawking u svojoj novoj emisiji upozorio je na moguću sudbinu Zemlje, ne stavimo li pod kontrolu globalno zagrijavanje.

VIDEO

Nastavi li se ovakvo globalno zagrijavanje, Zemlja će postati nepodnošljivo vruć planet, upozorio je fizičar Stephen Hawking. On je u novoj epizodi svoje serije 'Favourite places' (Najdraža mjesta) rekao da bi, bez rezanja emisija stakleničkih plinova, Zemlja mogla izgledati kao Venera na kojoj su temperature i 460 stupnjeva.

Drugi planet od Sunčeva sustava prije četiri milijarde godina bio je puno sličniji Zemlji, pojašnjava NASA. Život je na tom planetu možda bio moguć oko dvije milijarde godina s vodom na površini i temperaturama sličnim onima na Zemlji. Međutim, gomilanje stakleničkih plinova u atmosferi je spalilo oceane i pretvorilo Veneru u užarenu kuglu s vjetrovima koji pušu 300 km/h.

Fizičar je u emisiji virtualno posjetio Veneru za koju kaže da je primjer nekontroliranog gomilanja stakleničkih plinova, što bi se moglo dogoditi i na Zemlji, piše Daily Mail.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Sljedeći put kad sretnete nekog tko ne vjeruje u klimatske promjene, recite mu da posjeti Veneru. Ja ću mu platiti put - rekao je fizičar koji je slične usporedbe Venere i Zemlje iznio i ranije. 

U.S. President Donald Trump gives a thumbs-up to reporters as he boards Air Force One for travel to Palm Beach from Joint Base Andrews

On je napadao i Donalda Trumpa zbog povlačenja SAD-a iz Pariškog sporazuma o klimi. Inače, Trump je u srijedu rekao kako bi se SAD u načelu mogle vratiti u Pariški klimatski sporazum, ali nije dao nikakav konkretan znak da on planira nešto takvo. 

- Iskreno, ovo je dogovor s kojim nemam nikakav problem, ali imam problem s onim što je potpisano, jer su, kao i inače, potpisali loš dogovor - rekao je Trump na konferenciji. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 30
VIDEO

A1 diže cijene od lipnja
za 6,9 posto

A1 diže cijene od lipnja

Povećanje naknada se odnosi na puni iznos mjesečnih naknada tarifa, paketa i opcija bez obračunatih popusta, a već ugovorene popuste korisnici i dalje nastavljaju koristiti

Tesla otpušta 300 radnika u pogonu kod Berlina
SMZBOG LOŠE POTRAŽNJE

Tesla otpušta 300 radnika u pogonu kod Berlina

Američki proizvođač električnih automobila Tesla izvijestio je da će otpustiti 300 radnika zaposlenih 'na određeno vrijeme' u pogonu kod Berlina, nakon najave otkaza širom svijeta zbog posustajanja potražnje i oštre cjenovne konkurencije
Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle