Obavijesti

Tech

Komentari 19

Moto Z stigao u Hrvatsku, a uz Moto Mods postaje transformer

Moto Z stigao u Hrvatsku, a uz Moto Mods postaje transformer
7

LG je ove godine predstavio nekoliko dodataka uz G5, a u Motoroli vide drugačiju viziju modularnog telefona te kažu kako je ovo sigurno budućnost korištenja mobilnih uređaja

VIDEO

Motorolini najnoviji top modeli telefona uz koje dolaze i Moto Mods dodaci, kojima se telefoni mogu modificirati u druge uređaje, od četvrtka su i službeno dostupni u Hrvatskoj.

U ovoj Motorolinoj viziji modularnog telefona radi se o nastavcima za telefon koji se mogu iznimno jednostavno spojiti bez ikakvog rastvaranja telefona, u što smo se i uvjerili na predstavljanju uređaja. A kako bi bili sigurni da neće biti za otpis nakon godine dana, u Motoroli kažu da će Moto Mods dodaci biti kompatibilni s Moto Z linijom telefona barem dvije godine. I dok to s jedne strane Motorolu ograničava po pitanju dizajna, otvara priliku za razvoj puno većeg broja dodataka kojima možete proširiti mogućnosti samih uređaja. 

Ti Moto Mods dodaci kompatibilni su samo sa Moto Z i Moto Z Play telefonima. Oba dolaze s 5,5-inčnim ekranima. Z ima nešto višu rezoluciju i snažniji Snapdragon procesor te 4 GB RAM-a, dok je Z Play opremljen Snapdragonom 625 procesorom te 3 GB RAM-a.  Moto Z ima kameru od 13 megapiksela i f/1.8 otvor blende te optičku stabilizaciju slike, dok Z Play snima fotografije od 16 megapiksela (f/2.0).

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Što se samih dodataka tiče, oni se magnetom spajaju sa telefonom i sjede prilično čvrsto, ali ih je lagano odvojiti. Trenutno su u ponudi četiri dodatka. 

Hasselblad True Zoom dodatak dodaje 10x optički zoom i Xenon bljeskalicu, ali i RAW snimanje te bolju kontrolu nad fotografijom. Kao bonus tu je i dvije godine korištenja Hasselbladova softvera za uređivanje fotografija.

JBL SoundBoost bi mogao biti također iznimno popularan dodatak, a dolazi sa dva 3W zvučnika koji drastično mijenjaju zvučnu sliku samog telefona i omogućuju da u trenu uživate u glazbi. 

Insta-Share Projector pretvorit će telefon u projektor kojim možete razvući sliku s telefona na dijagonalu od 70 inča i uživati u filmovima, igrama ili slikama. Ovo je dodatak i koji bi mogao biti atraktivan za prezentacije. 

Četvrti dodatak koji se nudi je baterija koja će vam dodati još 2200 mAh povrh onoga što nudi Moto Z (2600 mAh) i Moto Z Play (3510 mAh). 

Inače Moto Z bi trebao stajati od 5099 kuna, a Moto Z Play 3499 kuna. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

VIDEO Ovaj humanoidni robot kreće se kao ni jedan do sada
NOVA GENERACIJA

VIDEO Ovaj humanoidni robot kreće se kao ni jedan do sada

Boston Dynamics je predstavio svoju sljedeću generaciju humanoidnog robota, potpuno električnog Atlas robota

Netflixov prihod poskočio u prvom tromjesečju, imaju i ogroman porast pretplatnika
UZLAZNI TREND

Netflixov prihod poskočio u prvom tromjesečju, imaju i ogroman porast pretplatnika

Američka digitalna platforma za streaming filmova i televizijskih serija Netflix izvijestila je o skoku prihoda i dobiti u prvom tromjesečju, uz više od devet milijuna novih pretplatnika i podignute cijene
Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle