Obavijesti

Tech

Komentari 6

Izazov za Windowse i Mac? Google ima dva nova računala

Izazov za Windowse i Mac? Google ima dva nova računala
7

Google je uz novi Chromebook laptop predstavio i prvi Chromebox, kojim ulaze u područje stolnih računala. Računalo s Chrome OS-om koštat će oko 329 dolara

VIDEO

Google i Samsung predstavili su zajednički novu seriju Chromebook prijenosnih računala te prvi Chromebox, stolno računalo. Malena kutijica izgledom podsjeća na Appleov Mac mini, a spaja se na televizor ili monitor. Google ovim računalima želi napasti Windowse, slično kao što su Androidom napali iPhone, no iako Chrome OS koji se uglavnom bazira na cloud uslugama ima niz prednosti, prodaja Chromebooka dosad je bila relativno slaba. Računala su popularna u američkim školama, gdje su ih prihvatile škole iz 41 države. 

Zajednička suradnja Googlea i Samsunga nastavila se na seriji računala za koju u Googleu kažu da je triput brža od prethodne generacije te da pruža više kompatibilnosti s raznim aplikacijama. 

Računala će automatski imati ugrađen Google Drive sustav za spremanje podataka, ali i offline podršku za Google Docs. Na oba računala automatski su dostupne aplikacije iz Chrome Web Storea. Iz Googlea kažu i da će nastaviti s automatskom nadogradnjom operativnog sustava i sigurnosnih dijelova kao što su činili i tijekom prošle godine kada su izbacili osam stabilnih nadogradnji. 

Novosti u Chrome OS-u uključuju i novo sučelje u kojem se aplikacije mogu zalijepiti na donji dio ekrana, nešto kao Start traka u Windowsima. 

Novi Chromebook dolazi s 1,3 GHz dvojezgrenim Intel Celeron procesorom i 4 GB RAM-a te 16 GB SSD diskom za pohranu podataka. Ekran prijenosnika je dijagonale 12,1 inča (1280x800). Laptop dolazi s integriranom HD 3000 grafikom, dva USB ulaza i utorom za dodatni ekran. Njegova bi cijena trebala biti oko 449 dolara. 

Chromebox pak je pogonjen Celeronom takta 1,9 GHz te dolazi s 4 GB RAM-a i 6 USB ulaza te dva Display porta i DVI izlazom. Njegova će cijena biti 329 dolara, a naravno potrebni su još i tipkovnica, miš i ekran na koji ćete ga spojiti. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Alarm u Appleu: Ne rade alarmi na iPhoneu, hitno rješavaju bug
ZASPALI ZBOG GREŠKE

Alarm u Appleu: Ne rade alarmi na iPhoneu, hitno rješavaju bug

Apple je potvrdio da su upoznati s problemom. No još nije poznato zbog čega se uopće kvar pojavio i što korisnici mogu poduzeti dok ne stigne rješenje

Prvi spam ikad naljutio je 393 ljudi, evo što je pisalo u poruci
BIJES U ARPANETU

Prvi spam ikad naljutio je 393 ljudi, evo što je pisalo u poruci

Na današnji dan 1978. godine Gary Thuerk iz tvrtke DEC postao je prvi (poznati) spammer. Umjesto da šalje zasebnu poruku svakom primatelju, poslao je poruku na skoro 400 ljudi
Isprobali smo 360 Botslab Kids Watch E3 pametni sat za djecu
UVIJEK ONLINE

Isprobali smo 360 Botslab Kids Watch E3 pametni sat za djecu

Pametni sat za djecu E3 dolazi s jednostavnim sučeljem koje će djeca lako svladati, roditelji preko mobilne veze mogu pratiti lokaciju i kontaktirati mališane, a sat ima i kameru