Obavijesti

Tech

Komentari 0

Na konferenciju 24sata dolaze hrvatske znanstvene zvijezde

Na konferenciju 24sata dolaze hrvatske znanstvene zvijezde
4

Jubilarna 5.konferencija o obrazovanju u organizaciji 24sata održat će se u petak, 15. studenog u Kongresnoj dvorani Zagrebačkog velesajma. Dovodimo vrhunske predavače i paneliste

VIDEO

Mnogo toga sam već radio jer mi se svašta sviđa. Najviše volim stjecati nova znanja i draže mi je nešto naučiti nego samo dobiti pet. Mislim da je ključ uspjeha u slušanju na satu, radu s profesorima i tijekom aktivnosti u školi, smatra Marko Drozdek (15) koji je ovog ljeta na Međunarodnom turniru mladih prirodoslovaca u Bjelorusiji osvojio zlato.

Marko i drugi izvrsni učenici koji su svojim znanjem oduševili Hrvatsku, sudjelovat će na jubilarnoj petoj konferenciji “Bolje obrazovanje, bolja Hrvatska” 15. studenog u Kongresnoj dvorani Zagrebačkog velesajma. A koliko je važno poticati izvrsnost među učenicima, bez obzira na područje njihova interesa, razgovarat ćemo na panelu “Znanje je IN: Cool je biti pametan”.

Među panelistima bit će Vlado Lendvaj, predsjednik Hrvatskog saveza informatičara, za koji osmišljava edukativne sadržaje i natjecanja više od 20 godina. Uz njegov i entuzijazam njegovih kolega, Hrvatski savez informatičara najtrofejniji je Savez u Hrvatskoj na Međunarodnim olimpijadama znanja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Njemu će se pridružiti i Nikola Dmitrović, nastavnik informatike u XV. gimnaziji, MIOC-u, koji je mentor najmlađeg informatičkog olimpijskog tima koji je Hrvatska imala, kao i Ivan Vlainić, profesor u Srednjoj strukovnoj školi u Samoboru, prvi mentor Mate Rimca poznat po brojnim inovacijama u strukovnim kurikulumima škole.

Svojim primjerima i iskustvima pokušat će odgovoriti na pitanje kako postići izvrsnost te ostvariti vrhunske rezultate u znanju na svjetskim razinama.

U sklopu konferencije, kroz našu kampanju “Cool je biti pametan” neprestano promoviramo važnost znanja i obrazovanja te neke od naših najboljih i nagrađivanih učenika koji su nositelji te kampanje.

Na ovogodišnjem petom izdanju konferencije publika će imati interaktivnu ulogu, stoga ne propustite obrazovnu konferenciju i jedinu sustavnu kampanju za unapređenje obrazovanja u Hrvatskoj.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Informatika je u Hrvatskoj i dalje 'muško' zanimanje: Dečki su spretniji s računalima...
STEM JE ZA SVE

Informatika je u Hrvatskoj i dalje 'muško' zanimanje: Dečki su spretniji s računalima...

Istraživanje IDIZ-a pokazuje da su djevojke u Hrvatskoj još nesklone STEM zanimanjima. Razgovarali smo sa stručnjakinjom za AI, dr. Lanom Žajom, zašto je tako i hoće li nas umjetna inteligencija prestići

Lana Žaja: Već razgovaramo o pravima robota, a još nismo riješili ravnopravnost spolova
UMJETNA INTELIGENCIJA U ŠKOLI

Lana Žaja: Već razgovaramo o pravima robota, a još nismo riješili ravnopravnost spolova

Doktorica informacijskih znanosti Lana Žaja objavila je knjigu "Povijest umjetne inteligencije". Razgovarali smo s njom o ženama u STEM-u i primjeni umjetne inteligencije u obrazovanju
Otkrivamo cijene preskupih izleta: Ni ulaznice za muzeje nisu besplatne za učenike
RODITELJI ŠOKIRANI

Otkrivamo cijene preskupih izleta: Ni ulaznice za muzeje nisu besplatne za učenike

Roditelji se pitaju što košta i po 60 eura za dan, u agencijama kažu - mi smo nemoćni, svi računaju punu cijenu, a cijene su od lani porasle od 10 do 15 posto