Obavijesti

Tech

Komentari 92

Na ovim stranicama besplatno i legalno uživajte u filmovima

Na ovim stranicama besplatno i legalno uživajte u filmovima
1

Besplatno ne mora nužno biti i piratski sadržaj, a to pokazuje cijeli niz stranica koje omogućuju da uživamo u klasicima, ali i filmovima novijeg datuma, ako smo spremni izgurati kroz reklame

VIDEO

Besplatno i legalno gledanje filmova na internetu obično su dva pojma koja ne idu skupa. Problem je u tome što besplatnim sadržajem mnogi najčešće shvaćaju piratizirane filmove i serije koji su lako dostupni preko ogromnog brojna torrent servisa. S druge strane legalne filmove moramo platiti. Tako su i kod nas dostupni razni streaming servisi (Netflix, Amazon Prime, Pickbox...) koji za cijenu nekoliko kava omogućuju da neograničeno uživate u njihovoj ponudi. 

Međutim, filmove možemo gledati i potpuno besplatno i legalno i to na stranicama koje vam donosimo u nastavku. 

HRTi

Hrvatska radiotelevizija prije dvije godine je pokrenula svoju multimedijalnu uslugu koja omogućuje da uživo pratite njihove radijske i televizijske kanale, ali nakon registracije vam se otvara i velika kolekcija njihovih filmova i serija. Osim novih naslova, tu su i razni klasici te nove serije poput Novina.

The Internet Archive

Ova stranica poznata je mnogima kao veliki arhiv književnih i glazbenih djela, ali i igara. No nudi i kolekciju filmova, uglavnom se ovdje radi o klasicima kojima su istekla prava te su sada postali javno dobro. Klasike možete skinuti u obliku raznih datoteka ili kao torrent dokument.

YouTube

Najveći svjetski video servis mnogi od nas koriste uglavnom kako bi gledali spotove, najave filmova ili zabavili djecu, međutim na YouTubeu ćete naći i veliku bazu igranih filmova. Istina, u velikoj mjeri tu je produkcija Bollywooda, ali ima i tu i velik broj klasika koje ćete pronaći uz nešto kopanja. Naravno, velik dio sadržaja koji ćete možda i naći neće biti dostupan u našoj zemlji - ako se radi o sadržajima koje su postavili vlasnici prava. Tako ćete ovdje moći vidjeti Noć živih mrtvaca, Nosferatu, Zlatnu groznicu i brojne druge.

OpenCulture.com

Ovo je stranica koja nudi kulturne i obrazovne sadržaje, a njihova kolekcija ima i više od 1150 filmova. Ovdje se radi o klasicima, nezavisnoj produkciji, westernima... Filmovi su sortirani, a možete pronaći i one nagrađene Oscarom, ali i filmove Andreja Tarkovskog ili Charlieja Chaplina.

PublicDomainTorrents

Ovo je stranica koja prati torrente, ali koji su besplatni i legalni i sortirani u različite žanrove. Kao što i navodi, stranica također prikazuje naslove koji su postali javno dobro, odnosno idealno mjesto za one koji cijene klasike.

PopcornFlix

Za razliku od Popcorn Timea, PopcornFlix je legalna stranica koja omogućuje gledanje filmova online i to naslova novijeg datuma, a osim igranih filmova tu su i  brojni dokumentarci. Može ga se koristiti i preko besplatnih aplikacija na Android uređajima. Imaju katalog od nekoliko stotina filmova, uglavnom nezavisne produkcije, no lako ćete naći i brojne hitove. Filmove omogućuje vlasništvo distributera Screen Media Ventures, a glavna kvaka kod korištenja njihovog servisa su oglasi na koje morate pristati kroz film.

Tu su još i Classic Cinema, Retrovision i slične stranice koje također povlače filmove koji su javno dobro, ali i naslove iz raznih izvora koji su zbog očitog kršenja autorskih prava uklonjeni.

 


 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 92
VIDEO

VIDEO Ovaj humanoidni robot kreće se kao ni jedan do sada
NOVA GENERACIJA

VIDEO Ovaj humanoidni robot kreće se kao ni jedan do sada

Boston Dynamics je predstavio svoju sljedeću generaciju humanoidnog robota, potpuno električnog Atlas robota

Tesla otpušta 300 radnika u pogonu kod Berlina
SMZBOG LOŠE POTRAŽNJE

Tesla otpušta 300 radnika u pogonu kod Berlina

Američki proizvođač električnih automobila Tesla izvijestio je da će otpustiti 300 radnika zaposlenih 'na određeno vrijeme' u pogonu kod Berlina, nakon najave otkaza širom svijeta zbog posustajanja potražnje i oštre cjenovne konkurencije
Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle