Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
27 komentara

Na tavanu pronašao 30 godina star Apple IIe koji i dalje radi

Mnogi od nas razvesele se kad pronađu staru igračku koja nas vrati u mlade dane, a John Pfaff na tavanu je pronašao Apple IIe računalo koje je bez problema proradilo i nakon desetljeća stajanja u prašini

27 komentara

Naši tavani često znaju skrivati prava blaga koja nas vraćaju u prošlost, a to je otkrio i njujorški profesor prava John Pfaff. On je ovog vikenda u kući svojih roditelja pronašao staro Apple IIe računalo, koje je stajalo u prašini 30-ak godina. 

Čim ga je uključio u struju, stari Apple je proradio, a u blizini su bile i diskete. 

- Pitao me želim li pokrenuti spremljenu igru. Ovo je kao da opet imam 10 godina - pisao je Pfaff na Twitteru gdje je podijelio niz fotografija i scena iz igara koje su bile popularne početkom '80-godina.

Apple IIe je bio treći model u Apple II seriji i predstavljen je 1983. godine, a 10 godina kasnije serija je ugašena. Pfaff je na računalu pokrenuo spremljenu igru Adventureland, koja je objavljena još 1978. godine, ali na upit igre 'što učiniti sljedeće', napisao je kako mu se nakon 30 godina malo teško sjetiti gdje je stao s igrom. 

Uz Adventureland, pronašao je diskete s nizom igara, među kojima su Millionware i Neuromancer koji se temelji na knjizi istog imena. Računalo je pokazao i svojoj djeci, naviknutoj na pametne telefone i ekrane osjetljive na dodir, pa ga je najstariji sin (9) potpuno iznenađeno upitao 'To je računalo?' te se šokirao disketama.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message