Obavijesti

Tech

Komentari 27

Najbogatiji YouTuber zaradio 105 milijuna kn na Minecraftu

Najbogatiji YouTuber zaradio 105 milijuna kn na Minecraftu

Forbes je objavio listu najbogatijih YouTube zvijezda i njihovu ovogodišnju zaradu prema kojoj je na čelu Britanac Dan Middleton, poznatiji kao DanTDM. On je u 2017. godini zaradio 16,5 milijuna dolara

VIDEO

YouTube je posljednjih godina od obične mrežne usluge za razmjenu videozapisa postao prava tvornica novca, a Forbes je ovih dana objavio listu YouTubera s najvećom zaradom u 2017. godini.

Na čelu je gamer Daniel Middleton (26) iz Velike Britanije, poznatiji kao DanTDM, koji je zahvaljujući igranju i komentiranju videoigre Minecraft, ali i drugih igara, zaradio čak 16,5 milijuna dolara.

Na drugom je mjestu 25-godišnji Evan Fong (VanossGaming), kanadski gamer i komentator videoigara sa zarađenih 15,5 milijuna dolara.

VanossGaming

Preostala tri mjesta u najbogatijih pet zauzimaju Amerikanci.

Treća je ekipa Dude Perfect, komičarska skupina bivših srednjoškolskih košarkaša koja se bazira na ludim sportskim trikovima i međusobnim natjecanjima. Oni su u godini na izmaku zaradili 14 milijuna dolara.

Dude Perfect

Četvrti je Mark Edward Fischbach (28), poznatiji kao Markiplier, koji je na igranju videoigara zaradio 12,5 milijuna dolara. TOP 5 zatvara 22-godišnji Logan Paul (također 12,5 milijuna dolara), koji je postao poznat zahvaljujući snimanju humorističnih videozapisa.

Logan Paul

U najbogatijih 10 youtubera još su:

PewDiePie - 12 milijuna dolara

Jake Paul -11,5 milijuna dolara 

Ryan ToysReview - 11 milijuna dolara

Smosh - 11 milijuna dolara

Lilly Singh - 10,5 milijuna dolara

Zvijezde s YouTubea najviše novca zarađuju od sponzora i oglasa koji se prikazuju uz njihove videozapise, dok su neki popularnost s interneta iskoristili i za pokretanje vlastitog posla.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV
SVJETSKA PREMIJERA

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV

Rijetko koji model na tržištu ovdje nudi više prostora, i iskreno, trenutno nam ne pada na pamet ni jedan veliki SUV koji bi imao više prostora od ove Škode

Osječki gimnazijalci prijavili su se treći put: U Školi budućnosti došli  smo i do pobjede...
VELIKA MOTIVACIJA

Osječki gimnazijalci prijavili su se treći put: U Školi budućnosti došli smo i do pobjede...

Nastavnica informatike Jelena Radlović i njezini učenici u I. gimnaziji Osijek po treći put su se prijavili za sudjelovanje u edukativnom projektu tvrtki STEMI i Infobip uz podršku A1. Učenici su željni novih znanja
CARNET nabavio 5686 komada opreme i uređaja za pomoć u učenju djeci s teškoćama
ATTEND PROJEKT

CARNET nabavio 5686 komada opreme i uređaja za pomoć u učenju djeci s teškoćama

U dvije godine provedbe 32 odgojno-obrazovne ustanove u 22 grada opremljene su modernim uređajima, računalima i programima, te su educirani stručnjaci koji rade s djecom s teškoćama