Obavijesti

Tech

Komentari 88

Najbolji gameri regije bore se za 20.000 eura na InfoGameru

Najbolji gameri regije bore se za 20.000 eura na InfoGameru
5

Vipova ESL Adria liga u prvoj sezoni prikupila je 4 milijuna online gledatelja, a od petka do nedjelje na InfoGameru će se najbolji timovi boriti i za mjestu u ESL natjecanju za jugoistočnu Europu

VIDEO

Nakon stotina mečeva, najbolji regionalni esports igrači od petka do nedjelja na Reboot InfoGameru borit će se za naslove pobjednika prve sezone ESL-ove Vip Adria lige. Najbolji igrači Fife 18, CS: GO i League of Legendsa borit će se za ukupni nagradni fond od 20.000 eura, ali pobjednik će si osigurati mjesto u grupnoj fazi sedme sezone ESL Southeast Europe Championshipa u prvoj polovici sljedeće godine, tako da će ti timovi na višoj razini moći vidjeti koliko vrijede. 

Oko 80.000 posjetitelja jednog od najvećih gaming sajmova uživo će moći pratiti turnire u kojima će se boriti po četiri najbolja ovogodišnja tima, ali sve će se pratiti i na Twitch kanalima ESL-a. 

Toni Sabalić igrač je tima KlikTech, koji se natječe u League of Legends, a kako nam je otkrio na turniru očekuju pobjedu. Inače timovi organizacije KlikTech uspjeli su doći do završnog turnira u sve tri igre.

Kako je istaknuo u najavi turnira, Sabalić se gamingom bavi otprilike 7 godina, a u posljednje dvije to poprima oblik koji treba i počinje mu se vraćati sav trud. 

4 milijuna gledatelja pratilo je prvu sezonu

- Svega nekoliko mjeseci od pokretanja natjecanja, liga je već u prvoj sezoni potvrdila veliki potencijal. Koliko je esport popularan govori i činjenica da je prošlogodišnje finale League of Legends pratilo više gledatelja nego primjerice NBA finale ili dodjelu filmskih nagrada Oscar - rekla je Martina Rizman Matić iz Vipneta koji je s ESL-om pokrenuo regionalnu ligu. 

Inače od pokretanja je u ligi sudjelovalo više od 1200 igrača, a online fazu natjecanja pratilo je više od 4 milijuna esport gledatelja, a do finala je odigrano ukupno 459 mečeva. 

- Ligu smo pokrenuli vođeni idejom da kada bi ova regija imala profesionalno organiziranu ligu, tada bi se igrači i timovi samostalno usmjeravali prema profesionalnim gaming karijerama i time podigli razinu kvalitete svoje igre na užitak domaće publike - rekao je Martin Kadinov iz ESL-a. 

Inače, u petak se igra Fifa 18, subota je rezervirana za Counter Strike: Global Offensive, dok u nedjelju timovi igraju League of Legends.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 88
VIDEO

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV
SVJETSKA PREMIJERA

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV

Rijetko koji model na tržištu ovdje nudi više prostora, i iskreno, trenutno nam ne pada na pamet ni jedan veliki SUV koji bi imao više prostora od ove Škode

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?
'RENTATE' LI SVOJ VID?

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?

Iako je to na našim prostorima možda nepojmljivo, u južnokorejskoj kulturi smatraju da, ako osobe starije od 20 godina nose naočale za vid, imaju 'loše roditelje' koji na vrijeme nisu ispravili dioptriju djetetu kad je to bilo potrebno