Obavijesti

Tech

Komentari 4

Najveći Opel za potvrdu pozicije u vrhu segmenta. Uskoro Dolazi i električna verzija Movana

Najveći Opel za potvrdu pozicije u vrhu segmenta. Uskoro Dolazi i električna verzija Movana
10

Veliki kombi Movano je stigao u Hrvatsku. Nude se deseci verzija s četiri različite dužine, tri visine, tri dizelska motora i dva električna pogona

VIDEO

Opel je jedan od najuspješnijih igrača na tržištu lakih teretnih vozila, odnosno teretnih kombija u Hrvatskoj. Prošlu su godinu završili s gotovo 12 posto tržišnog udjela, a s obzirom da su još 2016. imali samo 4 posto vidljivo je da su u velikom naletu. Također, ove je godine Opel vodeća marka u segmentu električnih gospodarskih vozila. 

Dobrim prodajnim rezultatima trebao bi sada doprinijeti i najveći Opelov kombi Movano koji je upravo stigao na hrvatsko tržište. Ovo je treća generacija Movana. Prva je predstavljena 1997. godine, a druga je stigla 2010. godine. 

Novi Movano moderni je kombi koji se nudi u pregršt verzija. Kupcima su tako na raspolaganju četiri različite dužine, do 496 centimetara do maksimalnih 636 centimetara. Također nude se i tri različite visine tako da teretni prostor ovisno o verziji iznosi o 8 do čak 17 kubičnih metara. Nosivost se također razlikuje od verzije do verzije, a maksimalna je čak 2.1 tonu. Također, dopuštena ukupna masa varira između 2,8 do čak 4 tone. Movano može i vući prikolice do mase tri tone. 

Osim različitih dužina i verzija tvornički se nudi nudi se deset različitih karoserijskih izvedbi, i prerada, od klasičnog furgona, preko dvostruke kabine, kipera, verzije sa sandukom za teret sve do šasije s kabinom namijenjene za daljnje nadogradnje. 

Unutrašnjost Movana je zamišljena kao mobilni ured s mnoštvom pretinaca i držača te vrlo bogatom opremom. Također u ponudi je niz sustava za pomoć u vožnji kao i u modernim osobnim automobilima. 

Trenutno se nude tri dizelska motora. Svi imaju obujam od 2,2 litre te razvijaju 120, 140 i 165 KS. Potrošnja goriva za osnovnu verziju iznosi 6,2 l/100 kilometara, dok su snažnije nešto štedljivije i troše 6,1 l/100 km. Električni Movano koji se još ne nalazi u ponudi imat će motor od 122 KS te baterije zapremine 37 ili 70 kWh. Doseg verzije s manjom baterijom bit će 117 km, a s većom 224 km. I električni Movano će se nuditi u gotovo svim karoserijskim izvedbama kao i dizelski. 

Opel Movano-e.

Opel još nije objavio cijene za sve verzije, nego za samo jedan model od kojeg se očekuje najbolja prodaja. Riječ je o verziji druge razine dužine i druge visine (L2H2) s 11,5 kubika teretnog prostora i 120 KS. Ovaj model serijski je opremljen klimom, stražnjim parkirnim senzorima, multimedijskim radiom i mnoštvom druge opreme a košta 170.300 kuna + PDV. Za električni model još nisu definirani cijena i vrijeme dolaska na tržište. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Volkswagen predstavio novu generaciju omiljenog kampera
SVJETSKA PREMIJERA

Volkswagen predstavio novu generaciju omiljenog kampera

U Berlinu smo prisustvovali svjetskoj premijeri nove generacije jednog zaista posebnog i neobičnog Volkswagen automobila

Umjetna inteligencija AlphaFold 3 predviđa strukturu molekula
NOVI MODEL

Umjetna inteligencija AlphaFold 3 predviđa strukturu molekula

Google DeepMind najavio je novu vrstu modela umjetne inteligencije za medicinska istraživanja koji može predvidjeti strukturu i interakcije svih živih molekula
Dr. Miličić: Ova bolest ubija brže i češće od raka, sada tražimo pretragu koja može spasiti ljude
VELIKI INTERVJU

Dr. Miličić: Ova bolest ubija brže i češće od raka, sada tražimo pretragu koja može spasiti ljude

Od početka simptoma pa do dijagnoze prolazi previše vremena, tražimo uvođenje novih pretraga koje mogu spasiti živote, kaže akademik Miličić