Obavijesti

Tech

Komentari 22

Najviše se prodaje Clija, među rabljenima i Lada s ralicom

Najviše se prodaje Clija, među rabljenima i Lada s ralicom
8

Najbrže prodan osobni automobil na njuškalu prošli mjesec bio je BMW serije 3. U ožujku je objavljeno gotovo 14.000 novih oglasa za stara vozila na Njuškalu

VIDEO

Na oglasniku Njuškalo prodaje se više od 40.000 rabljenih osobnih automobila, a najviše je Renaultovih modela Clio - 844.

Slijede Volkswagenovi Golf VII i Passat. Clio je i jedini model među deset onih s najviše oglasa kojem proizvođač nije iz Njemačke ili nije dio njemačkoga koncerna.

Od 4. do 10. mjesta zauzimaju BMW Serije 3, VW Polo, Opel Corsa, Opel Astra, Audi A3, BMW Serije 1 te Audi A4. Najbrže je, za 29 minuta, prodan BMW “trojka”.

Dvije trećine su dizelaši

Tijekom ožujka predano je gotovo 14.000 novih oglasa za rabljene automobile i sad se nudi 65 marki te 808 modela automobila. Najviše je Passata prošli mjesec promijenilo vlasnika, a iza njega su Clio, Škoda Octavia Combi te Volkswagen Polo. Gleda li se prema broju oglasa za pojedini model, najprodavaniji su bili Octavia, Passat, Clio te Fiat Punto i Opel Corsa.

Osim prema modelima, zanimljiva je podjela prodanih automobila u ožujku prema vrsti pogonskoga goriva. Gotovo dvije trećine prodanih automobila u ožujku ima dizelski motor. Udio električnih automobila i hibrida je 0,31 posto.

Zanimanje za kupnju osobnog automobila nakratko je palo s jačanjem krize uzrokovane korona virusom, no u posljednjih deset dana potražnja je porasla za čak 26 posto.

Svaki četvrti je crni

U ožujku, travnju i svibnju se, prema trendu proteklih godina, prodaje više rabljenih auta nego u prva dva mjeseca. Tijekom cijele godine najbolji je listopad, jedini koji prelazi 10 posto svih prodanih automobila tijekom godine. Drugi je studeni, a treći rujan. Najmanje se prodaju u lipnju, 7,29 posto.

Najviše se prodaju crni automobili, takav je na njuškalu svaki četvrti. Nakon crne, najzastupljeniji su bijeli i srebrni.

Prema obliku karoserije, gledajući oblik karoserije, na Njuškalu su najzastupljenije limuzine, čiji je udio u ukupnom broju gotovo 30 posto.

Razgledavanje videom

Iza njih su hatchbackovi, dakle modeli bez “stražnjice”, s 29 posto. Karavana je 15 posto, terenaca 11, monovolumena sedam, kupea pet, kombibusa dva te kabrioleta jedan posto.

U vrijeme ograničenoga kretanja Njuškalo nudi i razgledavanje automobila videopozivom. Tako je već predstavljeno 4086 automobila.

Za prodaju rezervnih dijelova može se označiti i raspoloživost na skladištu, što je uključeno na više od 7000 oglasa, te naglasiti mogućnost dostave dijelova.


Mercedes s 450.000 kilometara


Do kolovoza je registriran Mercedes-Benz 190 2,0 proizveden 1988. s 450.000 prijeđenih kilometara. Dizelaš je, troši 6,5 litara, mjenjač je mehanički s pet brzina, a auto bijele boje.
12.643 kune

Gotovo novi Ferrari


Samo 61 kilometar prešao je ‘rabljeni’ Ferrari Portofino 3.9 L V8 Biturbo proizveden ove godine. Automatik je, ima motor zapremnine 3855 prostornih centimetara s 591 konjskom snagom.
2,159.900 kuna

Cadillac Fleetwood


Vozilo je kao novo. Uz njega dolaze i četiri originalne gume s bijelom crtom i originalne ratkape, opisao je vlasnik američku limuzinu proizvedenu 1990. s 82.000 kilometara.
145.017 kuna

Jaguar bez motora


Svi dijelovi limarije, mehanike (turbine, automatski mjenjač, kardan, diferencijal...), elektrike i interijera su na vozilu. Motora nema, napisao je vlasnik Jaguara S-type 2,7 iz 2007.
14.130 kuna

Trabant


Restaurirani Trabant Karavan je odjavljen, a registracija mu je istekla 16. ožujka 2020. godine. Uz legendarni plastični istočnonjemački auto stiže i puno dijelova.
27.000 kuna

Tesla Model S


Električnom automobilu domet je 591 kilometar, maksimalna brzina 261, a do stotke ubrzava ubrzava za 2,6 sekundi. Proizveden je 2020. i ima četiri godine garancije.
811.925 kuna

Niva s ralicom


Bijela Lada Niva 1700 proizvedena je 2005. i prešla je 216.000 kilometara. Ima crvenu ralicu za čišćenje snijega, može se kupiti i bez nje. Prodaje je drugi vlasnik. Za gotovinu.
11.899 kuna

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

Što će biti s TikTokom ako ih netko kupi u SAD-u i što to znači za njihove korisnike u Europi?
PRIJETI IM ZABRANA

Što će biti s TikTokom ako ih netko kupi u SAD-u i što to znači za njihove korisnike u Europi?

Plus+ Sa stručnjakom za kibernetičku sigurnost razgovarali smo o pozadini zabrane TikToka, tehnološkim posljedicama ako ih netko kupi i kako bi takav TikTok funkcionirao

Suradnja u AI-ju Hrvatske i Slovenije može donijeti veću konkurentnost poduzeća
AI KONFERENCIJA

Suradnja u AI-ju Hrvatske i Slovenije može donijeti veću konkurentnost poduzeća

Konferenciju su organizirali Infobip, Slovensko-hrvatski poslovni klub SLO CRO i slovensko veleposlanstvo u Zagrebu, s ciljem razmjene znanja i iskustava u primjeni AI-ja u poduzećima kako bi s time uspješnije poslovali.
8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje
ZDRAVLJE I PREVENTIVA

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje

Slijedeći osam zdravih načina ponašanja moguće je smanjiti biološku dob, otkiva istraživanje. Radi se o svakodnevnim navikama koje su dostupne na jednostavan način