Tech

Komentari 8

Napokon, više ne morate čistiti i ribati WC školjku, bude on...

Napokon, više ne morate čistiti i ribati WC školjku, bude on...

Robotski zahod Spinx ima pametnu četku koja će nakon vas oribati školjku, a tu je i sustav mlaznica koji će dezinficirati dasku te je potom osušiti

Ribanje zahodske školjke sigurno je među najmanje popularnim kućanskim poslovima, no uskoro će i to umjesto nas moći odrađivati robot. Spinx je robotski čistač koji će za 90 sekundi moći ukloniti sve bakterije iz zahodske školjke, ali i automatski oprati dasku. 

Robot je osmislila Hila Ben-Amram koja kaže kako su odlučili napraviti Spinx kako bi ljude poštedjeli posla koji mrze obavljati, ali i kako bi postigli nove standarde čistoće i higijene. 

Spinx se na običnu školjku montira umjesto standardnog poklopca, a u njemu se nalazi četka koja će obaviti čišćenje. Kroz četku će pri čišćenju ići i mlaz vode, a četka će uz pomoć senzora očistiti svaki kutak školjke. Nakon što obavi posao, četka će se sama isprati i spremiti u svoj pretinac, prenosi Digital Trends

Odlična je stvar i da će nakon svakog korištenja, četka uz pomoć senzora analizirati stanje i očistiti školjku. Uz to, vodene mlaznice u poklopcu će isprati i oprati dasku, a potom će komprimiranim zrakom i osušiti dasku. Kreatori Spinxa navode da uz njega dolazi baterija koja se treba puniti svakih 30 korištenja. 

Cijeli projekt tek je krenuo na Kickstarteru, a Spinx se može naručiti za 200 dolara (oko 1300 kuna), dok su isporuke planirane za sljedeće ljeto.