Obavijesti

Tech

Komentari 10

Napredujemo: Google Music postao dostupan i u Hrvatskoj

Napredujemo: Google Music postao dostupan i u Hrvatskoj
1

Uz streaming glazbe, na Google Play Music možemo kupovati pjesme i albume. Ugovorom ZAMP-a i YouTubea, kod nas će glazbenici moći zarađivati od spotova

VIDEO

Nakon što su nam omogućili da kroz Google Play trgovinu kupujemo i posuđujemo filmove, u Hrvatskoj je sada potpuno legalno dostupan i Google Play Glazba, servis koji će zasigurno biti prilično popularniji.

Tako možemo koristiti njegov servis za streaming glazbe, kao i na Deezeru, ali i kupovati glazbu, stvoriti svoju "postaju", odnosno playlistu. Google se i u ovom slučaju pokazao puno ažurnijim od Applea, čiji iTunes servis nikako da zaživi, a Google je omogućio dodavanje glazbene kolekcije iz iTunesa. Tu istu fonoteku možemo slušati kroz Android i iOS aplikacije te na računalima. 

Googleov glazbeni servis možete nakon registracije koristiti 30 dana potpuno besplatno (streaming glazbe), a za one koji se registriraju do 7. siječnja, usluga će stajati 6,99 dolara. 

Da bi koristili uslugu morate se prijaviti kreditnom ili debitnom karticom. Cijene pjesama su uglavnom od 39 do 99 centi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Seve i Rozga će zarađivati na YouTubeu

Inače, u ponedjeljak su YouTube i HDS ZAMP sklopili ugovor koji će hrvatskim i inozemnim glazbenicima, skladateljima i nositeljima prava koje ZAMP zastupa, omogućiti da ostvaruju prihode od YouTubea u Hrvatskoj. Naknadu će dobivati nakon što njihova glazba generira prihod od reklama prikazanih prije ili unutar nekog video sadržaja. 

- S ovim novim izvorom prihoda naši članovi profitirat će i u financijskom smislu od korištenja njihovih djela u audiovizualnim i glazbenim video sadržajima na servisu YouTube u Hrvatskoj. Sklapanje ugovora s YouTubeom je prekretnica koja otvara nove mogućnosti našim članovima - navodi u priopćenju Nenad Marčec, glavni direktor HDS ZAMP-a.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

VIDEO Ovaj humanoidni robot kreće se kao ni jedan do sada
NOVA GENERACIJA

VIDEO Ovaj humanoidni robot kreće se kao ni jedan do sada

Boston Dynamics je predstavio svoju sljedeću generaciju humanoidnog robota, potpuno električnog Atlas robota

Tesla otpušta 300 radnika u pogonu kod Berlina
SMZBOG LOŠE POTRAŽNJE

Tesla otpušta 300 radnika u pogonu kod Berlina

Američki proizvođač električnih automobila Tesla izvijestio je da će otpustiti 300 radnika zaposlenih 'na određeno vrijeme' u pogonu kod Berlina, nakon najave otkaza širom svijeta zbog posustajanja potražnje i oštre cjenovne konkurencije
Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle