Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
41 komentara

Nigerijski astronaut zapeo je u svemiru i sad želi vašu pomoć

Online prevare u kojima se od naivaca pokušava izvući novac ili pristup računu traju godinama, a najnovija koja je postala online hit priča priču o astronautu koji je 15 godina u svemiru

NASA
Foto: NASA
41 komentara

Mnogi od nas sjećaju se nigerijskog princa koji nam se znao s vremena na vrijeme javiti emailom u kojem nas pokušava nagovoriti da mu pomognemo izbaviti ga iz neke nevolje, a zauzvrat će nam prepisati svoje bogatstvo.

Sada se 'princ' vratio i zapeo je u svemiru, gotovo kao Matt Damon u Marsovcu

Nova online prevara puno je maštovitija, a u njoj nam navodni Bakare Tunde priča kako je njegov rođak Abacha već 15 godina u svemiru. Zapeo je na tajnoj ruskoj svemirskoj postaji nakon što se raspao SSSR. Rusi su se vratili kući, a njegovo mjesto zauzeo je teret. Začudo, u mailu se navodi i da je ovaj nakon 15 godina u orbiti i dalje dobrog raspoloženja, ali da bi samo htio kući. 

U to vrijeme na njegovu se računu nakupilo bogatstvo od 15 milijuna dolara, a povratak rođaka koštao bi 3 milijuna. Ovdje uskačemo mi, kao potencijalne žrtve, jer bi trebali dati pristup svom računu da na njega prebace novac. Naime, oni kao javni dužnosnici ne smiju to raditi. Za našu pomoć u prebacivanju milijuna i vraćanju astronauta dali bi nam 20 posto od tog iznosa, odnosno 600.000 dolara. 

Naravno, niz detalja u cijelom opisu ovoga ukazuje na prevaru, a i same godine se ne slažu. Neki mediji prenose kako ova prevara kruži već par godina, no ovih dana je ponovno aktualizirana, prenosi britanski Anorak.

Nigerijci imaju Agenciju za istraživanje svemira, ali ona je najavljivala kako će u 2015. imati svog prvog astronauta, no od toga nije bilo ništa.

Tema: UpTech

Možda vas zanima i ovo:
Message