Obavijesti

Tech

Komentari 7

Nokia 8.3 s četiri kamere ima 5G i želi biti gazda u roamingu

Nokia 8.3 s četiri kamere ima 5G i želi biti gazda u roamingu
7

Nova Nokia 8.3 dolazi s podrškom za 5G koja joj omogućuje rad na novoj mreži svugdje gdje on postoji, odnosno podržava navjeći raspon frekvencija. Uz to, HMD je predstavio i globalnu roaming uslugu

VIDEO

HMD Global večeras je predsavio nekoliko novih Nokia mobitela, a najveća zvijezda svakako je Nokia 8.3 5G, kao prvi Nokijin 5G telefon koji će uz to podržavati 5G u svakoj zemlji u kojoj ga trenutno uopće ima. Uz to su predstavili i novu uslugu globalnog roaminga koji bi trebao olakšati povezivanje u svijetu. 

Što se samog telefona tiče, Nokia 8.3 dolazi sa Snapdragon 765G mobilnim čipsetom. Dizajnirali su ga da podržava različite 5G implementacije u svijetu, pa tako sažima  više od 40 različitih RF komponenata u jedan modul, što ga čini ne samo globalnim uređajem, već i pametnim telefonom koji je spreman za budućnost i sljedeći korak u 5G.

- Pomoću modularne platforme Qualcomm® Snapdragon™ 765G stvorili smo prvi u svijetu globalni 5G Nokia pametni telefon koji je dizajniran tako da uzme u obzir troškove, upotrebljivost i iskoristivost u budućnosti. Qualcomm 5G rješenje ne samo da može sažeti više od 40 različitih RF komponenata u jednom modulu, nego Nokia 8.3 5G ima i najveći broj 5G New Radio frekvencija od 600hmz sve do 3,8GHz - što znači da je doista globalni uređaj spreman za budućnost - navodi Juho Sarvikas, glavni direktor proizvoda u HMD Global.

Dolazi s velikim 6,8-inčnim FullHD+ ekranom (2400x1080p) kojem su u lijevi gornji kut ugurali rupu za prednju kameru od 24 megapiksela. Sa stražnje strane su je opremili PureView četverostrukom kamerom sa ZEISS optikom. Tako se ovdje nalaze glavni senzor od 64 megapiksela te širokokutna leća od 12 megapiksela, a u radu im pomažu dubinski i makro senzori od 2 megapiksela. 

Kamera bi trebala imati i posebni mod snimanja sa stabilizacijom koja bi trebala biti usporediva gimbal uređajima te Zeiss Cinematic mod za one koji se žele okušati u filmskim scenama koristeći efekte koji simuliraju popularne leće.

Tipka za gašenje skriva i senzor otiska prsta, a uz USB-C su našli mjesta i za 3,5 mm utor te posebnu Google Assistant tipku.

Kapacitet baterije je 4500 mAh. Nokia 8.3 5G dolazi u Polar Night, za koju navode da je inspirirana Finskom i arktičkim nebom.

Nokia 8.3 5G globalno je dostupan od ljeta 2020. godine i dolazi u Polar Night boji po globalnoj prosječnoj maloprodajnoj cijeni od 599 eura za 6/64GB verziju i 649 eura za 8/128GB verziju.

HMD Connect želi biti vladar roaminga

HMD Global najavio je i da ulazi u novu kategoriju usluga pokretanjem svoje HMD Connect globalne usluge podataka u roamingu, omogućujući ljudima širom svijeta da koriste podatkovnu SIM karticu prilikom putovanja i zadrže potpunu kontrolu nad svojom podatkovnom pretplatom.

Nakon što se prijave putem aplikacije, korisnici će dobiti SIM karticu na kućnu adresu i moći će jednostavno kontrolirati svoju podatkovnu pretplatu. HMD Connect će se prvo pokrenuti u Beta verziji preko HMDConnect.com

HMD Connect globalna usluga za roaming podataka trenutno djeluje u preko 120 zemalja svijeta, a zajedno s partnerima Greenwave Systems i lokalnim operaterima, HMD Global radi na proširenju pokrivenosti na još više mreža i zemalja u budućnosti.

 

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Što će biti s TikTokom ako ih netko kupi u SAD-u i što to znači za njihove korisnike u Europi?
PRIJETI IM ZABRANA

Što će biti s TikTokom ako ih netko kupi u SAD-u i što to znači za njihove korisnike u Europi?

Plus+ Sa stručnjakom za kibernetičku sigurnost razgovarali smo o pozadini zabrane TikToka, tehnološkim posljedicama ako ih netko kupi i kako bi takav TikTok funkcionirao

Iznimno tanki Honor X8b košta kao trećina top modela danas, ali dolazi s nizom dobrih aduta
PRISTUPAČAN I SNAŽAN

Iznimno tanki Honor X8b košta kao trećina top modela danas, ali dolazi s nizom dobrih aduta

X8b dolazi u kućištu tankom samo 6,8 mm te je među najtanjim uređajima, a i prilično je lagan sa svojih 166 grama.
Suradnja u AI-ju Hrvatske i Slovenije može donijeti veću konkurentnost poduzeća
AI KONFERENCIJA

Suradnja u AI-ju Hrvatske i Slovenije može donijeti veću konkurentnost poduzeća

Konferenciju su organizirali Infobip, Slovensko-hrvatski poslovni klub SLO CRO i slovensko veleposlanstvo u Zagrebu, s ciljem razmjene znanja i iskustava u primjeni AI-ja u poduzećima kako bi s time uspješnije poslovali.