Obavijesti

Tech

Komentari 3

Nokia za svakog: U nove borbe sa šest telefona, zvijezda je X20

Nokia za svakog: U nove borbe sa šest telefona, zvijezda je X20
7

X20 je glavna zvijezda nove Nokijine linije telefona. Za relativno povoljnu cijenu nudi 5G, Zeiss optiku i solidan sustav kamera, dobar ekran i tri godine sigurnog korištenja uz redovita ažuriranja

VIDEO

Nokia i HMD Global lansirali su danas potpuno novu liniju telefona kojima će se na tržištu baciti u nove okršaje s Appleom i Samsungom, ali i kineskom svitom jeftinih uređaja. Tako nam stiže šest Nokija, sortiranih u tri serije i s prilično jasnim imenima.

Na vrhu je najsnažniji model X20, uz koji stiže i nešto skromniji X10, a potom slijedi G serija te C serija s najjeftinijim uređajima. Telefoni će koštati od 749 sve do 2799 kuna, a cijene otkrivaju i u kojem se rangu žele takmičiti.

Nokia X20 tako nudi ekran od 6,67 inča (1080p), četiri kamere na stražnjoj strani s glavnom kamerom od 64 megapiksela i Zeiss optikom, a tu je i 5G podrška uz Snapdragon 480 procesor. Telefon će imati 6 ili 8 GB RAM-a i 128 GB memorije te bateriju od 4470 mAh. Uz glavnu kameru tu su još 5-megapikselna ultratširoka, te dubinski i makro senzori od 2 megapiksela. Sprijeda je kamera od 32 megapiksela. Atraktivna značajka ove Nokije je Dual Sight opcija koja će omogućiti kombiniranje snimki s različitih kamera, a radi se o nadogradnji starije opcije 'bothie' kojom ste mogli istovremeno snimati s prednjom i stražnjom kamerom. Jedna od opcija kojom se promoviraju je i kućište koje se može reciklirati.

X20 i X10 mogu računati i na tri godine softverskog ažuriranja, a osim što dijele ekran i procesor, X10 se razlikuje po tome što ima još i opcije od 4/128 i 6/64 GB, ali i slabiju kameru od 48 megapiksela. Preostale tri kamere su identične.

G20 i G10 bi trebali ponuditi bateriju koja će izdržati do tri dana rada, a tu su i dvije godine softverskih ažuriranja. G20 je ovdje snažniji model koji ima kameru od 48 megapiksela uz 5 mpx širokokutnu te 2 mpx makro i dubinske senzore. Sprijeda je kamera od 8 megapiksela. G10 je ostao bez širokokutne kamere, a i glavna ima senzor od 13 megapiksela. 

G20 pogoni Mediatek Helio G35 uz 4 GB RAM-a i 64/128 GB memorije, dok je na G10 dostupan Helio G25 uz 3/4 GB RAM-a i 32/64 GB memorije. Dijele ekrane od 6,5 inča (720p) i bateriju od 5050 mAh. 

C20 i C10 su telefoni ulaznog segmentakoji imaju ekrane od 6,52 inča (720p) s kamerama od 5 megapiksela sprijeda i straga. Snažniji C20 ima još i HDR snimanje zahvaljujući nešto snažnijem procesoru. Oba telefona dolaze s Android 11 Go verzijom te samo 1 GB RAM-a i 16 ili 32 GB memorije te baterijama od 3000 mAh.

Cijene

⦁ Nokia X20 bit će dostupna po cijeni od 2799 kn. Cijena ovisi o modelu.

⦁ Nokia X10 bit će dostupna po cijeni od 2399 kn. Cijena ovisi o modelu.

⦁ Nokia G20 bit će dostupna po cijeni od 1299 kn. Cijena ovisi o modelu.

⦁ Nokia G10 bit će dostupna po cijeni od 999 kn. Cijena ovisi o modelu.

⦁ Nokia C20 bit će dostupna po cijeni od 749 kn. Cijena ovisi o modelu.

Linija Nokia audio dodataka je proširena Nokia Lite slušalicama

Uz lagane dodirne kontrole za glazbu, glasovnog asistenta i pozive, Nokia Lite slušalice prodaju se u cijelom svijetu. Vrhunskog dizajna i impresivnog trajanja baterije na Nokia telefonima, futrola sadrži oko šest dodatnih punjenja. To je ekvivalent od 36 sati reprodukcije, gotovo dvostruko više od industrijskog standarda.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Volkswagen predstavio novu generaciju omiljenog kampera
SVJETSKA PREMIJERA

Volkswagen predstavio novu generaciju omiljenog kampera

U Berlinu smo prisustvovali svjetskoj premijeri nove generacije jednog zaista posebnog i neobičnog Volkswagen automobila

Umjetna inteligencija AlphaFold 3 predviđa strukturu molekula
NOVI MODEL

Umjetna inteligencija AlphaFold 3 predviđa strukturu molekula

Google DeepMind najavio je novu vrstu modela umjetne inteligencije za medicinska istraživanja koji može predvidjeti strukturu i interakcije svih živih molekula
Dr. Miličić: Ova bolest ubija brže i češće od raka, sada tražimo pretragu koja može spasiti ljude
VELIKI INTERVJU

Dr. Miličić: Ova bolest ubija brže i češće od raka, sada tražimo pretragu koja može spasiti ljude

Od početka simptoma pa do dijagnoze prolazi previše vremena, tražimo uvođenje novih pretraga koje mogu spasiti živote, kaže akademik Miličić