Obavijesti

Tech

Komentari 21

Novi Huawei Watch je spoj elegancije i funkcionalnosti

Novi Huawei Watch je spoj elegancije i funkcionalnosti
5

Huawei je predstavio novi sat koji je kompatibilan s iOS i Android uređajima. U prodaji je od 17. rujna u četiri varijante, a cijene mu se kreću od 399 do 699 eura

VIDEO

Uz novi top telefon , Huawei je na IFA-i predstavio i novi pametni sat. Huawei Watch je bez sumnje jedan od najprivlačnijih pametnih satova na tržištu.

Huawei Watch je kompatibilan s iOS i Android uređajima . Ovaj sat nije prvi nosivi uređaj proizašao iz tvornice kineskog tehnološkog diva jer Huawei već proizvodi pametne narukvice za praćenje aktivnosti. Međutim, niti jedan od tih uređaja ne može se usporediti s Huawei satom, niti izgledom niti specifikacijama.

Huawei Watch ima promjer zaslona 42 mm i zaštićen je safirnim staklom kako bi se spriječile ogrebotine. Ono što čini ovaj sat posebnim je 400x400 zaslon, što je najveća rezolucija smartwatcha dosad. Huawei tvrdi da bi baterija ovog sata od 300 mAh trebala trajati dan i pol u normalnim uvjetima korištenja, što vjerojatno znači da ćete moći koristiti sat cijeli dan prije ponovnog punjenja.

Sat se puni putem magnetskog punjača za razliku od nekih svojih konkurenata kao što su Moto 360 koji koriste standardno bežično punjenje. Da bi se napunio treba mu sat i 15 minuta.

Za razliku od nekih satova, Huawei Watch ima samo Wi-Fi i Bluetooth bežičnu povezivost, što znači da uvijek morate biti povezani s nekom Wi-Fi mrežom ili telefonom kako bi imali internet. Ukratko, Huawei Watch, za razliku od Samsung Galaxy Gear S2 koji može primati vaše pozive i poruke, ne možete koristiti bez telefona ili izvan kuće ni za što drugo osim na primjer glazbe. To nije nužno loša stvar jer time štedite bateriju sata.

VIDEO

 

Slično kao i konkurenti, Huawei Watch dolazi sa standardnih 512 MB RAM-a i 4 GB za skladištenje datoteka poput glazbe. Snapdragon 400 procesor čini ovaj sat gotovo identičnim u pogledu performansi kao i ostatak konkurencije koji gotovo svi koriste isti Qualcommov procesor.

 

Sat je dostupan od 17. rujna u četiri varijante . Prva, Classic – leather dolazi s kožnim remenom i stajat će 399 eura. Classic – mesh je model namijenjen ljepšem spolu i ima metalnu narukvicu za koju ćete morati izdvojiti 449 eura. Treći model, Active , stajat će isto kao i prethodni, a za Elite , najskuplji model, morat ćete izdvojiti 699 eura.

Apple Watch , Samsung Gear S2 i sada Huawei Watch uspješno su spojili modu i tehnologiju. Čak i jeftiniji modeli kao što su LG Urbane, Pebble Time Steel i Asus ZenWatch 2 izgledaju jako dobro, no njima nedostaje onaj osjećaj pravog sata kada ih nosite na ruci.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

Što će biti s TikTokom ako ih netko kupi u SAD-u i što to znači za njihove korisnike u Europi?
PRIJETI IM ZABRANA

Što će biti s TikTokom ako ih netko kupi u SAD-u i što to znači za njihove korisnike u Europi?

Plus+ Sa stručnjakom za kibernetičku sigurnost razgovarali smo o pozadini zabrane TikToka, tehnološkim posljedicama ako ih netko kupi i kako bi takav TikTok funkcionirao

Iznimno tanki Honor X8b košta kao trećina top modela danas, ali dolazi s nizom dobrih aduta
PRISTUPAČAN I SNAŽAN

Iznimno tanki Honor X8b košta kao trećina top modela danas, ali dolazi s nizom dobrih aduta

X8b dolazi u kućištu tankom samo 6,8 mm te je među najtanjim uređajima, a i prilično je lagan sa svojih 166 grama.
Suradnja u AI-ju Hrvatske i Slovenije može donijeti veću konkurentnost poduzeća
AI KONFERENCIJA

Suradnja u AI-ju Hrvatske i Slovenije može donijeti veću konkurentnost poduzeća

Konferenciju su organizirali Infobip, Slovensko-hrvatski poslovni klub SLO CRO i slovensko veleposlanstvo u Zagrebu, s ciljem razmjene znanja i iskustava u primjeni AI-ja u poduzećima kako bi s time uspješnije poslovali.