Obavijesti

Tech

Komentari 26

Apple otkrio iPad mini visoke cijene, veći brat na redizajnu

Apple otkrio iPad mini visoke cijene, veći brat na redizajnu
21

Mini iPad s ekranom od 7,9 inča imat će cijene od 329 pa do 659 dolara, značajno više od modela iz Googlea i Amazona. Nakon 6 mjeseci stigao je i redizajn iPada

VIDEO

Kao što se očekivalo, Apple je u utorak na konferenciji u Kaliforniji predstavio iPad mini, posljednji tablet kojim ulaze u prostor gdje je već neko vrijeme vladaju Google i Amazon, svojim tabletima po 199 dolara. A kako se čini, tako bi moglo i ostati, jer je početna cijena iPada mini 329 dolara. Usporedbe radi, Googleov Nexus 7 tablet s istih 16 GB memorije košta 249 dolara. 

Appleov mini je uređaj s ekranom dijagonale 7,9 inča i rezolucije 1024x768. Pogoni ga dvojezgreni A5 procesor, a od ostalih detalja u Appleu ističu 5 megapikselnu kameru i HD FaceTime prednju kameru. Mini iPad imat će cijene od 329 dolara (WiFi+16 GB), do 659 (64GB+LTE).

Prednarudžbe za mini iPad kreću od petka, dok će sam tablet u prodaju 2. studenog. Nekoliko tjedana nakon njega krenut će prodaja LTE verzije. 

No, iako se tu i tamo pričalo o novom iPadu, njegovo predstavljanje bilo je veliko iznenađenje, jer su prethodnika predstavili na proljeće. U potezu koji bi mogao naljutiti brojne kupce koji su tada čekali u redovima, Appleov novi veliki tablet dolazi s A6X procesorom, bržim WiFi-jem te Lightning konektorom. 

Veliko oduševljenje izazvalo je predstavljanje novog iMaca. Uređaj s tankim ekranom na rubu je debeo samo pet milimetara i izgleda fenomenalno. Dolazit će s ekranom dijagonala 21,5 i 27 inča, a ono što je eventualno sporno je da su mu uklonili optički pogon, koji će sada biti zaseban uređaj. Manji model u prodaju će u studenom, a veći mjesec dana kasnije. Uz to stiže i novi MacBook Pro te Mac Mini.

OVDJE pratite tijek današnje konferencije iz Applea koja je bila drugačija od ostalih i po tome što su u Appleu omogućili prijenos uživo.

Što vi mislite, jesu li ovo previsoke cijene za uređaj kojim bi Apple trebao konkurirati Googleu i Amazonu?

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana
Tomislav Jelinčić o braku, vjeri i četvero djece: 'Tik prije vijesti supruga mi je dobila trudove...'
VELIKI INTERVJU

Tomislav Jelinčić o braku, vjeri i četvero djece: 'Tik prije vijesti supruga mi je dobila trudove...'

Voditelj Tomislav Jelinčić prisjetio se početaka na RTL-u, a u listopadu slavi 19 godina braka sa suprugom Ivanom