Obavijesti

Tech

Komentari 8

Novi Mercedes GLA je neusporedivo bolji auto

Novi Mercedes GLA je neusporedivo bolji auto
15

Novi GLA nije veći od svog prethodnika, no ostavlja dojam mnogo ozbiljnijeg auta, pravog SUV-a. Konkurenti iz Audija i BMW-a će s njim imati mnogo problema

VIDEO

BMW X1 i Audi Q3 do sada su se u klasi kompaktnih SUV-ova nekako isticali iznad Mercedesa, no proizvođač iz Stuttgarta je potpuno “preokrenuo igru”.


Novi GLA ono najbolje od A-klase, jedinstvenu MBUX tehnologiju i futurističku unutrašnjost, spaja s dizajnom i oblikom sportskog coupe SUV-a. S 441 cm je dužinom na razini konkurencije, a u unutrašnjosti ima mnogo mjesta. Prtljažnik s 421 litrom je dovoljan , no ne i raskošnog volumena. Ovo je ipak model kod kojeg je u prvom planu stil, za praktičnost i još više prostora na istoj se osnovi proizvodi i GLB. 


GLA impresionira vanjskim i unutrašnjim izgledom. Kad uđete unutra zapanji vas blještavilo dva velika zaslona i sva tehnologija i opcije koje nudi. Najviše nam se svidjela navigacija s proširenom stvarnosti. Kad se približavate raskrižju navigacijsku kartu zamijeni realna slika s kamere auta i u sklopu nje vas strelice navode u smjeru u kojem želite ići. 


I u vožnji auto impresionira. Motor izuzetno mirno i uglađeno radi, a kad stisnete gas ubrzava kao da ima 30 KS više. Mjenjač je brz i nježan, ovjes nevjerojatno komforan, a kad pojurite također nevjerojatno dobro drži cestu. Zvučna izolacija je gotovo savršena, a kvaliteta materijala  i izrade u unutrašnjosti savršena. Kad tome dodamo obilje luksuzne opreme dobivamo auto iz kojeg nam se ne da izaći ni kad stignemo doma. Jednostavno, sve je za klasu iznad uobičajenih kompaktnih SUV-ova.


TVORNIČKI TEHNIČKI PODACI
masa: 1615 kg
dimenzije: 441x183x161 cm
obujam: 1950 ccm
snaga: 110 kW/150 KS  
0-100 km/h: 8,6 s
najveća brzina: 208 km/h
potrošnja: 4,8 - 4,6 l/100 km
cijena: 361.920 kn (testni model), 245.045 kn (osnovni model)

Testirani Mercedes GLA 200 d u opremi ima AMG Line paket, alunaplatke 19”, sportska grijana sjedala presvučena brušenom kožom, 3D navigaciju s proširenom stvarnosti, LED svjetla, digitalne instrumente 10,25”, dodirni zaslon 10,25”, audio sustav 225 W...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Što će biti s TikTokom ako ih netko kupi u SAD-u i što to znači za njihove korisnike u Europi?
PRIJETI IM ZABRANA

Što će biti s TikTokom ako ih netko kupi u SAD-u i što to znači za njihove korisnike u Europi?

Plus+ Sa stručnjakom za kibernetičku sigurnost razgovarali smo o pozadini zabrane TikToka, tehnološkim posljedicama ako ih netko kupi i kako bi takav TikTok funkcionirao

Iznimno tanki Honor X8b košta kao trećina top modela danas, ali dolazi s nizom dobrih aduta
PRISTUPAČAN I SNAŽAN

Iznimno tanki Honor X8b košta kao trećina top modela danas, ali dolazi s nizom dobrih aduta

X8b dolazi u kućištu tankom samo 6,8 mm te je među najtanjim uređajima, a i prilično je lagan sa svojih 166 grama.
Suradnja u AI-ju Hrvatske i Slovenije može donijeti veću konkurentnost poduzeća
AI KONFERENCIJA

Suradnja u AI-ju Hrvatske i Slovenije može donijeti veću konkurentnost poduzeća

Konferenciju su organizirali Infobip, Slovensko-hrvatski poslovni klub SLO CRO i slovensko veleposlanstvo u Zagrebu, s ciljem razmjene znanja i iskustava u primjeni AI-ja u poduzećima kako bi s time uspješnije poslovali.