Obavijesti

Tech

Komentari 22

'Novi Serious Sam očarat će vas neviđenim likovima i kaosom'

'Novi Serious Sam očarat će vas neviđenim likovima i kaosom'
3

Serious Sam je jedna od najznačajnijih igara koje su ikad objavljene na našim prostorima. Hrvatski studio Croteam danas izbacuje najnoviju verziju te igrice na kojoj su aktivno radili gotovo četiri godine

VIDEO

Poznati smo po kaosu, a ova nova verzija imat će ga više no ikad i ne sumnjam da će se igrači brzo na to zakačiti, rekao je Daniel Lucić iz odnosa s javnošću Croteama kojima danas izlazi igrica Serious Sam 4.

Točnije, u 15 sati po našem vremenu bit će dostupna igračima. Inače, Serious Sam je jedna od najznačajnijih igara koje su ikad objavljene na našim prostorima.

Hrvatski studio Croteam objavio je prvu igru u svom dugovječnom serijalu 21. ožujka 2001. godine, a zahvaljujući Samu Stoneu i njegovim pustolovinama, Croteam je eksplodirao na gaming karti svijeta. Do danas su se prodali u više od četiri milijuna primjeraka, a za Serious Sam 4 očekuju da bude još uspješniji od svega što su do sad radili.

- Kod developera je pririodno da očekuju da svaki njihov projekt bude još bolji od prethodnog. Sada nam je najvažnije da se igrači zabave pošto igrica obiluje i humorom. Zapravo, sve graniči sa šundom, a opet, ne ide u parodiju. Igrači će znati na što mislim. Ova igrica je slojevita, a u isto vrijeme vrlo pitka - zaključio je Lucić.

Dodao je kako su na ovoj verziji igrice radili aktivno tri do četiri godine, ali zadnjih tjedan dana im je bilo, naglašava, posebno stresno.

- Nismo baš navikli na toliko stres, ali budući da je ovo bila završna faza, znali smo da moramo izdržati - rekao je Lucić. Dodao je kako na račun igrice mogu vrlo dobro živjeti te kako im je najvažnije da su igrači sretni, a onda s time dolazi i profit.

Podjstimo, Serious Sam je na kartu svijeta stavio Serious Engine, prvi takav pokretač grafike tada u svijetu, gdje na tisuće neprijatelja juriša prema vama u usporedbi s nekoliko desetaka, koliko je bilo u drugim igrama.

To je bilo revolucionarno, veliki prostori s toliko puno neprijatelja. Sada, u Serious Sam 4, likova će biti još i više te će svi biti zabavni i svoji, tvrde developeri. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

Volkswagen predstavio novu generaciju omiljenog kampera
SVJETSKA PREMIJERA

Volkswagen predstavio novu generaciju omiljenog kampera

U Berlinu smo prisustvovali svjetskoj premijeri nove generacije jednog zaista posebnog i neobičnog Volkswagen automobila

Umjetna inteligencija AlphaFold 3 predviđa strukturu molekula
NOVI MODEL

Umjetna inteligencija AlphaFold 3 predviđa strukturu molekula

Google DeepMind najavio je novu vrstu modela umjetne inteligencije za medicinska istraživanja koji može predvidjeti strukturu i interakcije svih živih molekula
Dr. Miličić: Ova bolest ubija brže i češće od raka, sada tražimo pretragu koja može spasiti ljude
VELIKI INTERVJU

Dr. Miličić: Ova bolest ubija brže i češće od raka, sada tražimo pretragu koja može spasiti ljude

Od početka simptoma pa do dijagnoze prolazi previše vremena, tražimo uvođenje novih pretraga koje mogu spasiti živote, kaže akademik Miličić