Obavijesti

Tech

Komentari 2

Nudi puno, traži malo: TCL-ov prvi mobitel dolazi s tri kamere

Nudi puno, traži malo: TCL-ov prvi mobitel dolazi s tri kamere
8

TCL je poznat po svojim televizorima, a vlastite panele ugrađuju i u prvi telefon pod njihovim imenom. Plex ima tri kamere, jedna je posebno dizajnirana za snimanje u slabom svjetlu i stoji 329 eura

VIDEO

Kineski TCL na sajmu IFA u Berlinu pokazao je da želi biti snažan igrač i među mobitelima te su predstavili Plex kao telefon odličnih karakteristika i povoljne cijene, ali i kao najavu onog što 5G i preklopnih uređaja, o čemu su govorili još i u Barceloni na Mobile World Congressu. 

Za razliku od Alcatela i BlackBerryja koji su pod njihovom kapom, Plex se želi etablirati sa vlastitim adutima - ekranom i kamerom - u srednjoj klasi koju gađaju.

Što se kamere tiče, Plex će ih straga imati tri. Sonyjev senzor od 48 megapiksela, prati 16-megapikselna širokokutna kamera te senzor od 2 megapiksela za snimanje pri slabom svjetlu. U TCL-u navode da se radi o senzoru veličine 2.9μm koji je dediciran za snimanje videa, a u isto vrijeme navode niz mogućnosti za uklanjanje šuma, HDR, automatsko osvjetljenje. Tu je i noćni mod za fotografiranje, no tek ćemo na testu moći vidjeti koliko se to može mjeriti s rješenjima iz Huaweija ili Samsunga u istom rangu. Snima 4K video pri 30fps. Prednja kamera snima fotografije od 24 megapiksela.

LCD ekran na Plexu dolazi u dijagonali od 6,53 inča (rezolucije 1080 x 2340) s 'rupom' za kameru u lijevom kutu koju su u TCL-u nazvali 'Dotch'. Kako je TCL jak igrač među televizorima, kompanija ovdje koristi vlastite panele i sustave za obradu slike, pa nude i modove za čitanje ili za korištenje noću pri čemu smanjuju količinu plavog svjetla.

Plex pogoni Snapdragon 675, a nudi se sa 6 GB RAM-a i 128 GB memorije te baterijom kapaciteta 3820 mAh. Memorija se može širiti, zadržali su i utor za slušalice te podržavaju Bluetooth 5.0. 

Telefon bi trebao biti dostupan krajem godine za 329 eura.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Dva hita stigla na tržište: Vozili smo novi VW Passat i Tiguan
HRVATSKA PREMIJERA

Dva hita stigla na tržište: Vozili smo novi VW Passat i Tiguan

Novi Volkswagen Passat i Volkswagen Tiguan stigli su na hrvatsko tržište, a mi smo ih već imali priliku voziti

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta
Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...