Obavijesti

Tech

Komentari 0

Od ideje do kreacije: Sami smo si ukrasili školu za blagdane...

Od ideje do kreacije: Sami smo si ukrasili školu za blagdane...
2

VRIJEDNI I KREATIVNI: Učenici Srednje strukovne škole u Varaždinu prije odlaska na zimske praznike organizirali su natjecanje u izradi blagdanskih ukrasa

VIDEO

Božićno ukrašavanje i izrada darova za učenike varaždinske Srednje strukovne škole bila je prilika i za pravo natjecanje. Od 16 zanimanja, njih 10 su u svojem razredu tematski prikazali doživljaj blagdana.

Tako su buduće frizerke uz mentoricu, profesoricu biologije i kemije Vlatku Levanić, reciklirale plastične čaše i izradile ukrase.

- Najprije su iznijeli svoje ideje, a onda smo izabrali što ćemo. Jako su zadovoljne zbog svega - kaže profesorica Vlatka.

- Ništa nismo kupili, koristili smo ono što smo imali doma, a nije nam trebalo ili je trebalo reciklirati - kaže učenica Gabrijela. Njihove kolege iz pekarskog smjera na praktičnoj su nastavi u pekarskom praktikumu izradili ukrase za bor i adventski vjenčić od tijesta. Medenu kućicu učenici su radili od medenog tijesta, a sastavili su je i ukrasili pomoću kraljevske glazure.

- Učenici iz zanimanja modnog tehničara i galanterista izradili su ukrase za bor u obliku anđela, kuglica i trakica, a učenice zanimanja kozmetičar uredile su svoju učionicu biblijskim stihovima - objasnila je profesorica Levanić.

Petra iz 1K je napomenula da su sve biblijske stihove same izvadile iz Biblije, pahuljice su isplele rukom od konca, a vjenčić od toaletnog papira. Učenici likovne umjetnosti i dizajna za svoju su učionicu izradili borove, anđele i snjegovića od tkanine. Učenici dramske grupe pripremili su predstavu za svu djecu zaposlenika škole i humanitarno darivanje “Djeci iz Nove budućnosti“.
Kozmetičari su uz pomoć profesora kozmetologije Milana Radunkovića izradili pripravke od prirodnih materijala, i to sapune, hidratantne kreme i druge proizvode koje su prodavali na malom Božićnom sajmu u školi. Baš kao i na svakom natjecanju, moralo se proglasiti i pobjednika te su to mjesto podijelile učenice 1F razreda frizera i 1K razreda kozmetičara. Kao nagradu, za sve njih pripremljena je pizza u školskoj kuhinji.

Srednju Strukovnu školu u Varaždinu polazi 520 učenika.

- Roditelji i djeca imaju često pogrešnu predodžbu o našoj školi. Kad shvate što sve nudimo, odluče svoju djecu premjestiti - kaže ravnatelj Dražen Košćak, koji ističe da je svako zanimanje u njihovoj školi specifično, ali uz puno ljubavi i rada djeca prelaze granice njihovih očekivanja i omogućuju im da još više uživaju u poslu u koji rade.
S ovakvim učenicima Srednje strukovne škole ne treba se bojati budućnosti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Naši učenici iz Luxembourga donijeli broncu, 2025. olimpijci iz cijele Europe stižu u Zagreb
ŠKOLSKA NATJECANJA

Naši učenici iz Luxembourga donijeli broncu, 2025. olimpijci iz cijele Europe stižu u Zagreb

Sustav školskih natjecanja u Hrvatskoj jedan je od najboljih u cijeloj Europi, kažu nam profesori mentori. Učenici za prva mjesta osvajaju dodatne bodove kod upisa, ali i izravni upis u srednju školu ili fakultet

Osnovnu školu završava 864 učenika više, Zadar dobiva prvi prirodoslovni gimnazijski smjer
PRIJEMNI U OSAM ŠKOLA

Osnovnu školu završava 864 učenika više, Zadar dobiva prvi prirodoslovni gimnazijski smjer

Prirodoslovna škola u Splitu uvodi smjer meteorološki tehničar, a Obrtničko-tehnička škola u Slavonskom broju umjesto stolara upisivat će drvodjeljske tehničare dizajnere
Lana Žaja: Već razgovaramo o pravima robota, a još nismo riješili ravnopravnost spolova
UMJETNA INTELIGENCIJA U ŠKOLI

Lana Žaja: Već razgovaramo o pravima robota, a još nismo riješili ravnopravnost spolova

Doktorica informacijskih znanosti Lana Žaja objavila je knjigu "Povijest umjetne inteligencije". Razgovarali smo s njom o ženama u STEM-u i primjeni umjetne inteligencije u obrazovanju