Obavijesti

Tech

Komentari 0

Od rušenja stare kuće do niskoenergetske u 350 dana!

Od rušenja stare kuće do niskoenergetske u 350 dana!
1

Do useljenja preostalo je još oko dva mjeseca. U fazi koja slijedi Jelušići će urediti interijer i eksterijer kako bi zimu dočekali u svojoj toploj, niskoenergetskoj kući.

VIDEO

Prije 350 dana započelo je rušenje stare kuće u Idrijskoj 53, a na njenom mjestu je izgrađena nova, niskoenergetska kuća za obitelj JelušićDo useljenja preostalo je još oko dva mjeseca. U fazi koja slijedi Jelušići će urediti interijer i eksterijer kako bi zimu dočekali u svojoj toploj, niskoenergetskoj kući

Svaki investitor koji se je upustio u avanturu gradnje vlastite kuće zna da je to veliki projekt koji iziskuje mnogo vremena, truda i financijskih izdataka. Pritom mora biti spreman na nepredviđene troškove i pomicanje rokova radi vremenskih uvjeta, kašnjenja dobavljača ili izvođača. U slučaju gradnje niskoenergetske kuće obitelji Jelušić, radovi jesu zaostajali u odnosu na hodogramom predviđenu dinamiku izvođenja, ali sve u granicama očekivanog. 

Duga zima s mnogo snijega usporila je radove, no izvođač je nastojao uhvatiti korak kasnije, u suhom i stabilnijem razdoblju. Za dobru koordinaciju podizvođača na gradilištu najodgovorniji je bio Marko Jelušić, svjestan činjenice da je prisutnost investitora na gradilištu vrlo važna. Prosječna brzina gradnje kuće površine oko 400 m2 je oko godinu dana, a do potpunog uređenja interijera i eksterijera može proći i do 2 godine. Razlog usporavanja radova kako se oni bliže kraju jest pad entuzijazma i financijska iscrpljenost investitora. Mnogi krenu u projekt gradnje s mnogo elana, ali do faze uređenja interijera on splasne pa investitori nerijetko usele u kuću, a uređuju je još godinama dok u njoj žive. 

Jelušiće, čini se, još uvijek nosi entuzijazam s početka gradnje, a posebno sada kada je kraj izvjestan a useljenje blizu. 

U sljedećim tjednima pratite uređenje interijera i eksterijera niskoenergetske kuće obitelji Jelušić, otkrijte kojim materijalima su dali prednost, te koji je bio osnovni kriterij odabira namještaja i kućanskih aparata. 

Pogledajte i fotogaleriju!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Hrvati osmislili aplikaciju za sve ljude u dijaspori: 'Bilo da tražite posao ili želite pronaći zabavu'
APPUCINOO APLIKACIJA

Hrvati osmislili aplikaciju za sve ljude u dijaspori: 'Bilo da tražite posao ili želite pronaći zabavu'

Jedan od ključnih ciljeva Appucinoo aplikacije je omogućiti privatnim korisnicima jednostavniji put do različitih djelatnosti i usluga s njihovog govornog područja, kažu nam osnivači

Na ovogodišnji .debug dolazi 120 govornika i najveće zvijezde iz regionalne tech zajednice
100 PREDAVANJA U DVA DANA

Na ovogodišnji .debug dolazi 120 govornika i najveće zvijezde iz regionalne tech zajednice

Najveći interes posjetitelja očekuje se za tri keynote predavanja osnivača globalno najuspješnijih IT kompanija iz Hrvatske, Srbije i BiH: Infobipa, Nordeusa i NSofta, odnosno Izabela Jelenića, Branka Milutinovića i Igora Krezića.
Veliki tjedni horoskop: Vagama se ne sviđa situacija na poslu, a Ribe će se zbližiti s partnerom
od 5. do 11. 5.

Veliki tjedni horoskop: Vagama se ne sviđa situacija na poslu, a Ribe će se zbližiti s partnerom

Blizanci će upotrijebiti pravu riječ u pravo vrijeme i odškrinuti vrata suradnji. Mnoštvo korisnih informacija bit će vam dostupnije nego inače, a vaša kreativnost i snalažljivost bit će istaknuti