Obavijesti

Tech

Komentari 71

Odlična godina za igrače: Ove igre ostavile su najviše traga

Odlična godina za igrače: Ove igre ostavile su najviše traga
15

Vrlo lako smo godinu mogli zaključiti i sa 20 ili 50 najboljih igara, ali ovih deset naslova je iz raznih razloga obilježilo godinu. Koja je igra vaš favorit iz 2015.?

VIDEO

Iza nas je još jedna sjajna godina u svijetu videoigara, a koliko je bilo dobrih naslova, svjedoči i činjenica da je iznimno teško izabrati samo deset najboljih igara. Sve su nas one transportirale u prošlost ili budućnost te u neke sasvim nove svjetove i priče koje su probudile maštu igrača. Ovih deset naslova iz raznih je razloga ostavilo velik trag u ovoj godini, a naravno ogroman broj igara ni nije na listi. Zato u komentarima napišite koja igra je vas najviše zabavila ili vam je ostala u sjećanju iz nekog drugog razloga.

Witcher 3: Wild Hunt

VIDEO

Geralt nam se vratio u Witcheru 3 koji je ubrzo postao jedna od najimpresivnijih igara godine. Golemi svijet možete istraživati satima, a kroz ovaj epski RPG ćete upoznati i brojne različite likove. Lokacije su pune detalja i zanimljivih likova, borbe su odlične. Ukratko, u samom vrhu ovogodišnjih igara.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Fallout 4

VIDEO

Zasigurno jedna od najiščekivanijih igara godine vraća vas u dobro poznati svijet u kojem su resursi oskudni, a postapokaliptični svijet iznimno okrutan. Istraživat ćete okolicu Bostona u potrazi za svojim sinom, no pravo zadovoljstvo je što satima možete istraživati ovaj svijet bez da ste imalo napredovali u glavnoj misiji.

Just Cause 3

VIDEO

Golemi mediteranski raj Medici u rukama je diktatora di Ravella, a Rico se u ovom nastavku vraća kući kako bi oslobodio svoj kraj. Cijeli Medici potpuno vam je otvoren već nakon uvoda u kojem ste došli do početnog oružja i ne tjera vas da striktno pratite misije. Sama priča možda je na razini Plaćenika ili akcijskih hitova iz '80-ih, ali zato možete uživati u tome što ćete moći raznijeti gotovo sve što vam stoji na putu. Za to vam neće trebati puno, a igra vas pritom nagrađuje prekrasnim pogledom na vatrenu stihiju koja ostaje iza vas. Kako bi raznijeli nešto možete iskoristiti što vam kreativnost dopušta, pa tako možete tegliti top ili se avionom zabiti u platformu.

Bloodborne

VIDEO

Ova horor igra baca vas u akciju i nemilosrdno ubija opet i opet u sjajnom gotičkom okruženju. Da, igra je teška, ali zato je pobjeda puno slađa i potpuno zaslužena.

Batman: Arkham Knight

VIDEO

Arkham Knight je uspio odlično dočarati atmosferu jadnog grada kojem je jedini spas Batman, a u posljednjem nastavku još veći grad doslovno vam je na pladnju. Možete provesti gomilu vremena na nebu iznad grada, pozvati Batmobile u pomoć, a sustav borbi iz ovog serijala kopirali su mnogi. Uz to, popis brojnih poznatih zlikovaca je impozantan i zabavit će vas. Naravno, ako igrate verziju za konzole. PC verzija je bila toliko loše napravljena da je izdavač odlučio vratiti novac kupcima.

Dying Light

VIDEO

Zombiji su posljednjih godina iznimno popularni, a u ovoj igri morate preživjeti u gradu koji su poharali. Zanimljivost ove igre je u tome što ćete osim borbe protiv zombija morati biti i iznimno brzi u bježanju od istih i pritom izvoditi razne akrobacije preko kuća, a za dodatnu napetost tu je vješta izmjena dana i noći.

Star Wars: Battlefront

VIDEO

Multiplayer pucačina odmjerit će snage između Pobunjenika i Carstva u raznim mečevima na nekim od poznatih lokacija iz Ratova zvijezda. Igra donosi spektakularno dizajnirane mape koje nas transportiraju na Endor, Hoth ili Tatooine i gomilu zabave kojom nadoknađuje nedostatak dubine. Razvikanosti igre zasigurno je pomogao i izlazak novog nastavka filmskog serijala Ratovi zvijezda.

Forza Motorsport 6

VIDEO

Forza 6 u ovogodišnjem je nastavku ispravila neke nedostatke prethodnika, a Microsoftova ekskluziva cijenjena je već dugi niz godina. Ove godine su uveli i promjene u kojima je voda na cesti pravi 3D objekt koji utječe na ponašanje automobila, tako da ne možete samo uživati u prekrasnim krajolicima i stazama već i paziti na uvjete na cesti. Uz to, Forza omogućuje gomilu sitnih podešavanja koja će početnike uvesti u ovu fantastičnu igru.

Call of Duty: Black Ops III

VIDEO

Jedna od najdugovječnijih pucačina ove godine se vratila s odličnom igrom koja je smještena još dalje u budućnost, a kao i prethodnik i Black Ops 3 obožava akrobatske skokove koji nam omogućuju da velik dio borbi odradimo u zraku, što može donijeti gomilu zabave u multiplayer mečevima, koji su dodatno poboljšani. Tu je i odličan zombi mod i naravno single player kampanja. U SAD-u je ovo bio i najprodavaniji naslov u studenome, a konkurencija je bila prilično žestoka (Fallout 4, Star Wars: Battlefront).

Her Story

VIDEO

Ovo je igra koja je došla najbliže kriminalističkim serijama koje gledamo na televiziji u kojima lovimo zločince. Kako bi istražili slučaj u kojem je pod nerazjašnjenim okolnostima umro muškarac morat ćemo proći kroz policijske intervjue i pronaći ključne osobe, mjesta i ostale detalje koji će nam pomoći u pretraživanju baza podataka kako bi otkrili nove tragove, a u tome je čar igre, što nije priča nije linearna već imamo osjećaj kao da stvarno raspetljavamo radnju.

Metal Gear Solid V

VIDEO

Posljednji MGS Hidea Kojime baca vas u golemo područje pod kontrolom neprijatelja u kojem birate kako ćete izvoditi misije. Dosta je različit od prethodnika, ali i pun zabavnih trenutaka.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 71
VIDEO

Euro 2024., raspored i satnica svih utakmica: Poznati su svi sudionici, kako kupiti ulaznice?
VODIČ ZA PRVENSTVO

Euro 2024., raspored i satnica svih utakmica: Poznati su svi sudionici, kako kupiti ulaznice?

Cijene ulaznica se kreću od 30 eura za najjeftinija mjesta do 1000 eura za najskuplje. Za sve utakmice u skupini hrvatski su navijači dobili po 10.000 ulaznica

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'
EKSKLUZIVNO: ISPOVIJEST IZ DVORCA

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'

Cijela estrada zna koliko sam radila u braku, ali to sam i htjela. Mogla sam se udati za bogataša da ne radim ništa, ali to me nije privlačilo. Ja sam bila ta 'lokomotiva', rekla nam je Dragana Mirković u svom dvorcu
Luka Modrić koristi drevnu metodu liječenja - hidžamu: Evo za što se sve ona primjenjuje
Terapija vakuumskim čašicama

Luka Modrić koristi drevnu metodu liječenja - hidžamu: Evo za što se sve ona primjenjuje

Cupping blagotvorno djeluje na bolove koštano-mišićnog sustava. Vlastite obrambene snage koje tijelo izlučuje u pripremi za ozljedu djeluju lokalno na posljedicu bolesti tako da se tegobe smanje