Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
23 komentara

Odmor u svemiru: Tvrtka nudi put na Mjesec za 930 mil. kuna

Art Dula iz Excalibur Almaza rekao je na mitingu svemirskog turizma u Londonu kako su spremni početi prodavati karte na Mjesec, a putovanja kreću 2015. godine

AFP/PXL
Foto: AFP/PXL

Britanska tvrtka Excalibur Almaz nudi zainteresiranima povijesni izlet do Mjeseca. Prvo putovanje od 356.400 kilometara ostvarit će se vjerojatno 2015. godine, a tvrtka je spremna već sada primati rezervacije. Art Dula iz Excalibur Almaza rekao je na mitingu svemirskog turizma u Londonu kako su spremni početi prodavati karte.

Ipak, ovo putovanje ne mogu rezervirati svi. Iz tvrtke su istaknuli kako će na Mjesec putovati samo oni koji su fizički i mentalno savršeno zdravi te oni koji za tu avanturu mogu izdvojiti 930 milijuna kuna, javlja Daily Mail. Svi putnici će moći uživati u posebno dizajniranoj letjelici koja je izrađena od dijelova sovjetskih svemirskih stanica koje su se koristile za špijuniranje. Odjednom će moći putovati troje ljudi, a sve letjelice su trenutačno na otoku Man u Velikoj Britaniji. 

Ukoliko se zaista svi planovi tvrtke ostvare to će biti prvo putovanje na Mjesec od Apolla 17 1972. godine. Iz tvrtke koja sve organizira kazali su kako će letovi biti kompjuterski kontrolirani, a prije putovanja svi putnici će biti posebno trenirani. Planiraju da će biti zaiteresiranih za 30 putovanja u razdoblju od 2015. do 2025. godine. Kažu i kako osim Mjeseca planiraju i putovanja "dulje u svemir".

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message